Actie: Photoshop Elements boek + Al onze cursussen - 49,90 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

De Pentax K-3 III versus de Sony a7 III op hoge ISO

zondag 25 april 2021, 22:44 door | 1.948x gelezen | 0 reacties

Eind maart werd de Pentax K-3 mark III aangekondigd. Een nieuwe digitale spiegelreflexcamera is al opvallend in de waterval aan nieuwe systeemcamera's, maar deze camera heeft ook wat opvallende specificaties. Zoals de lichtgevoeligheid van maximaal 1.600.000 ISO.

Albert Siegel vergelijkt de Pentax K-3 mark III in onderstaande video met de Sony a7 mark III op het gebied van de prestaties op hoge ISO.


De Pentax komt goed uit de test. Hoewel de Sony een full-frame sensor heeft, doet de Pentax met zijn APS-C formaat sensor het op het gebied van lichtgevoeligheid helemaal niet slecht. Soms overtreft ie zelfs de Sony.

Die enorm hoge 1.600.00 ISO is overigens niet bruikbaar in de praktijk. Dat laat de video ook goed zien. Desondanks zijn de beelden - in nood - op 204.800 ISO nog enigszins te gebruiken.

Hoe belangrijk zijn de prestaties op hoge ISO's voor jou bij je camera?

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.004 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord