Elja Trum

De Pentax K-3 III versus de Sony a7 III op hoge ISO

zondag 25 april 2021, 22:44 door | 2.085x gelezen | 0 reacties

Eind maart werd de Pentax K-3 mark III aangekondigd. Een nieuwe digitale spiegelreflexcamera is al opvallend in de waterval aan nieuwe systeemcamera's, maar deze camera heeft ook wat opvallende specificaties. Zoals de lichtgevoeligheid van maximaal 1.600.000 ISO.

Albert Siegel vergelijkt de Pentax K-3 mark III in onderstaande video met de Sony a7 mark III op het gebied van de prestaties op hoge ISO.


De Pentax komt goed uit de test. Hoewel de Sony een full-frame sensor heeft, doet de Pentax met zijn APS-C formaat sensor het op het gebied van lichtgevoeligheid helemaal niet slecht. Soms overtreft ie zelfs de Sony.

Die enorm hoge 1.600.00 ISO is overigens niet bruikbaar in de praktijk. Dat laat de video ook goed zien. Desondanks zijn de beelden - in nood - op 204.800 ISO nog enigszins te gebruiken.

Hoe belangrijk zijn de prestaties op hoge ISO's voor jou bij je camera?

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.226 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord