Elja Trum

De Mestkever; video gemaakt met de Nikon D7000

donderdag 30 augustus 2012, 22:43 door | 6.351x gelezen | 7 reacties

De Belgische fotograaf en tweedejaars filmschool student Boris Godfroid heeft zijn Nikon D7000 gebruikt om een leuk en leerzaam filmpje te maken over een mestkever. Behalve prachtige macrobeelden van de mestkever in zijn omgeving heeft Boris er ook een grappig verhaal bij bedacht.


Het verhaalt speelt zich af in Meerdaalwoud te BelgiŽ en is gefilmd met een Nikon D7000 voorzien van een 105mm f/2.8, de 50mm f/1.8 en een 200mm f/4.0. Om echt dichtbij te komen gebruik Boris een koppelring waarmee hij zijn 105mm aan zijn 50mm bevestigd. Zo haalt hij een vergroting van 1:3.

Bron: Digifoto Pro


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Erik
  Profiel Erik schreef op donderdag 30 augustus 2012 om 23:02

  Mooi gemaakt filmpje, wel oud nieuws dat ik vorige week al gelezen had.

 2. Leon
  Leon schreef op donderdag 30 augustus 2012 om 23:02

  Gadverdamme! krijg er jeuk van. Ben er eerlijk gezegd niet echt van onder de indruk. Komt misschien ook wel door dat belgische accent.

 3. Ole
  Ole schreef op donderdag 30 augustus 2012 om 23:10

  Hahaha, hier kijk mama een mestkever! Het blijft leuk dat je met een fotocamera op gebied van kwaliteit niet onder hoeft te doen van professionele apparatuur.

 4. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op donderdag 30 augustus 2012 om 23:21

  Vlakbij mij in de buurt (5km) en ik wist tot nog toe niks van deze film, en dan nog op een Nederlandse blog, it's a small world.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord