Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Iris van Liempt

Een kijkje achter de schermen bij Thomas Heaton

woensdag 23 maart 2016, 17:17 door | 3,187x gelezen | 2 reacties

Maak kennis met de Britse landschapsfotograaf Thomas Heaton. Heaton, al zes jaar professioneel fotograaf, houdt een YouTube kanaal bij waarop hij filmpjes van zichzelf post terwijl hij aan het werk is.

Onlangs plaatste hij bijvoorbeeld een video van zijn reis naar Noorwegen en de prachtige landschappen die hij daar vastgelegd heeft. Hij legt daarbij ook uit hoe hij compositioneel te werk gaat, welke instellingen hij gebruikt en waarom, en vertelt over gebruikte filters.

Daarnaast laat hij de foto's zien die uit het werk naar voren komen. Het is dus leerzaam en inspirerend tegelijkertijd. Let wel op: het filmpje duurt vrij lang (21 minuten). Dat kan voor sommige mensen misschien storend zijn. Persoonlijk vond ik het filmpje vermakelijk en interessant om te bekijken.


Op zijn kanaal vind je verder onder andere nog filmpjes van Heaton die Yosemite Valley fotografeert en Heaton die in de regen fotografeert. Deze filmpjes zijn ook wat korter. vrolijk

Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

2 reacties

  1. Mariska
    Mariska schreef op woensdag 23 maart 2016 om 17:25

    Waarom zo 21 min storend zijn?

  2. gast schreef op dinsdag 29 maart 2016 om 22:59

    Mooie foto's ,vooral die met wat meer daglicht. Die eerste foto's met al die kleuren en zijdeachtige wateroppervlakken zijn wat mij betreft te tekenfilmachtig. Maar dat is natuurlijk smaak. Wel leerzaam wat betreft goed kijken waar te gaan staan.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.400 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.400 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.