Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Ger de Gram

Een jaartje videoreviews: Bloopers!

vrijdag 15 januari 2010, 22:36 door | 5.943x gelezen | 2 reacties

Bij BesteProduct maken we nu bijna een jaar videoreviews. Ik herinner me nog als de dag van gisteren het moment dat de eerste filmpjes live gingen. Een zenuwachtige Ger de Gram hakkelde dat hij de BlackBerry Bold wel een leuk zakengsm'etje vond. Inmiddels gaat het een stuk beter - ik vergeet #OlympusToiletGate voor het gemak maar even - maar nog steeds gaat er weleens wat mis. Een terugblik. Met een lach en een gastrol van niemand minder dan Elja Trum. Kijk en huiver.
We hebben dus gelachen, zoveel is zeker. Maar we hebben ook geleerd. Het maken van goede videoreviews is niet zo gemakkelijk. We begonnen bij BesteProduct eigenlijk vanaf nul. Ik had weliswaar ervaring in het filmen en monteren van video-items, maar een goede camerareview, dat is voor mij als hobbyist toch andere koek. Je moet rekening houden met zoveel facetten, daar denk je als gewone kijker niet eens over na.

Het was 'trial-and-error'. We hebben hoop mooie filmpjes gemaakt, maar zeker ook een paar die - met de kennis van nu - niet door de ballotagecommissie hadden gemogen. Maar dat is ook goed, want het bewijst dat je vooruitgang boekt. En nog steeds leren we elke dag weer. Sinds een week hebben een mooie nieuwe videocamera aangeschaft die ons het komende jaar moet voorzien van prachtige beelden. Eveneens is er een heuse studio in aanbouw: in februari moet de laatste hand hieraan zijn voltooid.

Met deze technische verbeteringen hopen we onze producties naar een hoger niveau te tillen. En daarbij wordt jullie mening altijd gewaardeerd.

Overigens zit #toiletgate niet in het filmpje, dat materiaal moest ik op een gegeven moment weggooien, in het kader van harde schijfruimte op mijn geliefde Macbook. Ach, gelukkig is daar YouTube.

Oh, en binnenkort publiceer ik hier mijn bevindingen over de Olympus E-P2. Filmpje staat al online op onze site! In het kort: gave, maar wel erg dure camera. De zoeker is een zeer grote verbetering ten opzichte van de eerste PEN.Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Ger de Gram

Over de auteur

Ger is freelance journalist in zowel tekst als beeld en oprichter van weblog Gadgettest. Meer informatie over Ger vind je op zijn persoonlijke website Gerdegram.nl.

2 reacties

 1. Melinda
  Melinda schreef op zaterdag 16 januari 2010 om 10:11  | reageer

  Maak je geen zorgen Ger! Toiletgate staat nog in het geheugen gegrift...

  Leuk filmpje geworden

 2. Antonette de Groot
  Profiel  Antonette de Groot schreef op zaterdag 16 januari 2010 om 19:48  | reageer

  Johan vraagt zich af of het idee voor een blooperflimpje geboren is toen jullie hier waren om te filmen...vrolijk.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord