Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotografen geobsedeerd door details in foto's

dinsdag 17 november 2015, 21:21 door | 6.032x gelezen | 2 reacties

Fotografen zijn geobsedeerd door details, maar Canon wilde graag weten hoe geobsedeerd fotografen zijn ten opzichte van een gemiddeld persoon. Zij lieten een niet-fotograaf, een fotografie student en een professionele fotograaf naar dezelfde foto kijken terwijl ze oogbewegingen bijhielden.


De video is een reclame voor de Canon imagePROGRAF PRO-1000 Printer. Wel een leuke manier van reclame maken, als je het mij vraagt.

Via: FStoppers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op woensdag 18 november 2015 om 18:57  | reageer

  Je ziet op exposities (gastenboek) ook dat mensen die niet fotograferen een heel andere waardering aan je foto's geven dan mensen die wel fotograferen. Ook andere foto's mooi vinden. Leuk in beeld gebracht zo!

 2. Lara
  Lara schreef op zaterdag 21 november 2015 om 17:10  | reageer

  Leuk gedaan. Wat ik wel jammer vind: het gaat niet om 'een' professionele fotograaf maar om de maker van de foto, en waarschijnlijk heeft hij er ook nog het een en ander aan bewerkt. Dus hij heeft het plaatje al vaak onder ogen gehad, het is logisch dat hij de afdruk dan vooral technisch beschouwt.
  Het zou interessant zijn geweest als ze de oogbewegingen van een 'willekeurige' pro-fotograaf ook nog hadden gemeten (maar dit paste natuurlijk leuker in het reclamefilmpje...)

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord