De Sportfotobijbel naar de drukker! Actie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Frank Doorhof over modelfotografie

woensdag 19 september 2012, 22:35 door | 6.916x gelezen | 30 reacties

Fotograaf Frank Doorhof heeft een tweede aflevering van zijn nieuwe podcast serie 'The DOORhof is alway open' uitgebracht. Dit keer gaat het over modelfotografie; een onderwerp waar Frank meer dan bekwaam in is.


In deze aflevering begint Frank met een fotosessie waarbij hij tips geeft voor je studio, de omgang met je model en het werken met een medium formaat camera. Frank werkt met meerdere setups met model Esther en geeft ladingen nuttige tips weg op allerlei vlakken.

Na de shoots gaat Frank verder met interviews van de rest van het team; het model, de visagist en de assistent. Als afsluiter laat Engelsman Glyn Dewis zien hoe je snel de achtergrond in een foto kunt opschonen.

Persoonlijk spreekt dit onderwerp me veel meer aan dan straatfotografie uit zijn eerste podcast. Ik heb deze aflevering dan ook met plezier van begin tot het einde uitgekeken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

30 reacties

 1. Bram Berkien
  Profiel  Bram Berkien schreef op woensdag 19 september 2012 om 23:04

  Leuk initiatief, maar ik vind het erg maf overkomen dat ie het in het Engels doet, en het ziet er sowieso vrij...rommelig uit vrolijk Hij weet wel waar ie het over heeft.

 2. Frank Doorhof
  Frank Doorhof schreef op donderdag 20 september 2012 om 07:50

  Dank je wel voor het vermelden van de podcast, echter ondertussen zijn we al bij aflevering 3 (en volgende week 4 knipoog).

  Waarom in het Engels ?
  Heb dit de vorige keer ook al uitgelegd, mijn werkgebied is niet alleen nederland, maar wereldwijd. Veel van de workshops die ik geef zijn in Amerika, Dubai, Duitsland, Engeland etc, het is dan logischer om me ook te richten op een zo groot mogelijk publiek, 99% van de Nederlanders zal geen moeite hebben om Engels te volgen, 1% van de buitenlanders zal Nederlands begrijpen vrolijk vandaar de keuze voor Engels.

 3. Bram Berkien
  Profiel  Bram Berkien schreef op donderdag 20 september 2012 om 08:39

  Hoi Frans, tof dat je even zelf komt reageren. Ik vraag me echter af wie er naar je podcast (was dat ooit niet alleen een uitzending met geluid?) kijken. Zijn dat vooral Nederlanders, of ook significant veel mensen uit het buitenland? Het komt op mij als Nederlander namelijk wat maf over dat je je Nederlandse crew in het Engels interviewt, en mij in het Engels toespreekt, snap je? Als buitenlanders maar een klein gedeelte van je publiek zijn zou het op mij sterker overkomen als je het in het Nederlands doet. Daarmee sluit je wel meteen buitenlanders uit als een potentiële doelgroep.

 4. Frank Doorhof
  Frank Doorhof schreef op donderdag 20 september 2012 om 09:11

  ALS je even googled op mijn naam (maar dan wel frank) dan denk ik dat je snapt waarom ik het in het Engels doe knipoog
  Ik gok dat ruim 85% van de kijkers buitenland zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.253 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord