Michelle Peeters

Geparkeerde auto's lightpainten om creatief te blijven tijdens de lockdown

woensdag 3 juni 2020, 13:31 door | 2.709x gelezen | 0 reacties

Dave Cox is een autofotograaf uit Los Angeles die zijn creativiteit wilde laten stromen terwijl hij thuis in lockdown zat vanwege de COVID-19-pandemie. Wat hij bedacht heeft is een nieuw project met de titel #CARonaVirus.


Ik voelde me super opgesloten en een beetje ongeïnspireerd tijdens de quarantaine, zegt Cox. Maar terwijl ik aan het wandelen was, zag ik een stel coole oude auto's in mijn omgeving staan. Toen kwam er een golf van creativiteit over me.

Onder normale omstandigheden zou Cox contact maken met de eigenaren van de auto's en locatieshoots opzetten, maar dat is geen optie met de lockdown in Californië. Dus besloot Cox om gewoon de auto's te fotograferen op de plek waar hij ze geparkeerd vond.

Ik zou 's nachts weer naar buiten gaan en dan lightpainten waar ze stonden, geen enscenering, geen overeenstemming, gewoon schieten", zegt Cox. 'Eén belichting voor de achtergrond en één voor de auto. Supersnel en slordig, maar tegelijkertijd superleuk.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.337 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord