Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Gregory Heisler over zijn fotografie

zondag 5 januari 2014, 23:30 door | 5.955x gelezen | 2 reacties

Gregory Heisler is een Amerikaanse fotograaf die bekend staat om zijn spraakmakende portretten. Hij heeft onder andere veel covers voor Time magazine geschoten. In deze twee uur durende video verteld hij over zijn werk en zijn leven. Je moet er even de tijd voor nemen, maar Gregory weet het boeiend te vertellen.


Het is vast geen toeval dat deze video opduikt nu er ook net een boek (50 Portraits) van de fotograaf in de schappen ligt. Ik heb het boek nog niet in handen gehad, maar het schijnt de moeite te zijn.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Reinoud
  Reinoud schreef op maandag 6 januari 2014 om 11:10  | reageer

  Ik heb het boek en het is zeer de moeite waard. Niet alleen vanwege de foto's, maar elke foto is vergezeld van twee verhalen. Één over de totstandkoming, waarin je regelmatig leest dat zelfs Gregory wel eens met zijn handen in het haar zit als zijn idee niet lukt of de inspiratie verdwenen lijkt, en hoe het dan goed komt, en een over de gebruikte techniek. En Joe McNally (niet de eerste de beste) zei laatst op een lezing "Gregory Heissler has probably forgotten more about lightning than I will ever learn". Het is een boek dat ik ademloos van voor naar achteren doorbladerde toen ik het kreeg, en nu lees ik elke week 1 verhaal om het rustig op me te laten inwerken.

 2. Theo
  Theo schreef op dinsdag 7 januari 2014 om 13:08  | reageer

  Mmmmh...spraakmakende portretten? Valt wel mee, conceptueel niet erg sterk. Studiowerk is matig. Foto's zijn interessant gemaakt door de personen die gefotografeerd zijn en niet de zg. kunstzinnige meerwaarde van de fotograaf.
  Veel blabla (duurt 2 uur...) en te weinig beeldmateriaal... verder amateuristische presentatie in een ruimte die te hel verlicht is om de beamerbeelden tot hun recht te laten komen... publiek lijkt niet optimaal geïnteresseerd...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord