Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Guerilla shoot filmpje door Bert Stephani

donderdag 2 oktober 2008, 19:45 door | 7.623x gelezen | 9 reacties

De Belgische fotograaf Bert Stephani is al vaker voorbij gekomen op Photofacts. Naast prachtige foto's maakt Bert met zijn 'Confessions of a Photographer' serie ook leuke en informatieve filmpjes. We kunnen niet over elk nieuw filmpje berichten, maar zijn nieuwste productie is zeker weer een vermelding waard. Bert gaat samen met Jean en Didier op pad voor een guerilla shoot.

Met guerilla shoot wordt bedoeld dat ze onvoorbereid op pad gaan en maar gewoon kijken wie ze op de foto gaan zetten. Ze hebben hiervoor een zonnige dag aan het strand gekozen. Tegelijkertijd probeert Bert een California Sunbounce reflector uit; zo te zien een handige accessoire tijdens het strobist schieten.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 2 oktober 2008 om 19:54  | reageer

  Dit was zeker weer een leuke video van Bert, had hem al gezien maar toch leuk dat het dan ook weer tevoorschijn komt op deze website!

 2. Pim
  Pim schreef op donderdag 2 oktober 2008 om 19:55  | reageer

  Ik heb de Sunbounce 1 maatje groter maar ik kan beamen dat ze echt een stuk beter is dan 5 in 1 reflectoren die ik hiervoor had!!

  Ik kijk vaak op zijn blog, Erg leerzaam maar zijn foto's zijn niet altijd mijn smaak...


 3. Peter
  Profiel Peter schreef op donderdag 2 oktober 2008 om 20:11  | reageer

  Ik wil ook al tijden zoiets, alleen moet ik nog een remote hebben voor mijn flits. De canon is een beetje duur (190,- ofzo?) je hebt op ebay wel goedkopere wireless triggers, maar dan moet ik weer apart een lichtmeter meenemen...

 4. EdC
  Profiel EdC schreef op donderdag 2 oktober 2008 om 21:05  | reageer

  Voor de liefhebbers wordt het weer sparen. Het doek kost bij Calumet 141,60 euro(60x90) of 101,11 (90x125), incl. btw. De flash-bracket 76,15. De advertentie acterop hun blaadje van voorjaar 2008 toont een fotograaf met scherm in de linkerhand en camera in de rechter. Lijkt me niet echt handig, maar met een stabilisator is dat misschien nig te doen. Een foto-assistent zoals in het filmpje werkt stukken relaxter.

 5. roger767
  roger767 schreef op donderdag 2 oktober 2008 om 21:18  | reageer

  @ Peter; lichtmeten doe je toch met je histogram op je camera, huidskleur van een blank persoon is altijd 1 stop boven midden grijs.

  Die sunbounce is hetzelfde als met een flitser in een zilvere paraplu flitsen.

 6. evert
  evert schreef op vrijdag 3 oktober 2008 om 11:20  | reageer

  goed lichtmeten met een flitser doe je niet met je histogram maar met een externe lichtmeter. En ik zou er persoonlijk nooit op gokken dat die huidskleur 'altijd' 1 stop boven midden grijs is.

  dat de sunbounce een geweldige (maar dure) reflector is kan ik bevestigen alleen het nut van de flash bracket zie ik wat minder; ik heb wel eens gewoon een assistent de sunbounce laten vasthouden en met gedraaide flitser op een camera daarin geflitst, werkt ook prima. Het effect is wat anders dan een plu waarin is geflitst, zeker als je de sunbounce gewoon gebruikt met natuurlijk licht (zonder flitser)

 7. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op zaterdag 4 oktober 2008 om 09:57  | reageer

  Ik gebruik de Sunbounce mini met de flashbracket op mijn Nikon set. Een SB-800 of SB-900 in de Sunbounce en een SU-800 op de camera, werkt echt perfect. Geen gewone reflector is zo gemakkelijk in je eentje te gebruiken als deze.

 8. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 4 oktober 2008 om 10:02  | reageer

  Kreeg bij 'Guerilla shoot' een andere associatie dan leuke meiden op een strand fotograferen. Niettemin een grappig en ook leerzaam videootje. Die sunbounce is een absoluut hebbeding!

 9. Peter
  Profiel Peter schreef op zaterdag 4 oktober 2008 om 13:05  | reageer

  Hoewel die sunbounce mini waarschijnlijk erg makkelijk werkt, heb ik altijd het idee gehad om gewoon een statief mee te nemen, mijn flitser daarop te draaien en met een klem een parapluutje te bevestigen. Dan inderdaad met wireless trigger flitsen. Maar zoals ever al zegt. Met flitser werken moet je wel met een lichtmeter werken, das stukken beter.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord