Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Handige poseertips bij het fotograferen van mannen

woensdag 19 februari 2020, 14:07 door | 3.370x gelezen | 3 reacties

Poseren kan voor veel mensen één van de lastigste aspecten binnen de fotografie zijn. Het kost veel tijd en inspanning om het echt onder de knie en er vertrouwen in te krijgen.

Als poseren iets is waar je persoonlijk mee worstelt, geeft deze nuttige video je veel tips en voorbeelden specifiek voor het werken met mannen.


Deze uitstekende video komt van Samuel Elkins en laat je een aantal geweldige poses en tips zien voor het fotograferen van mannen. Poseren is bij veel fotografen vaak het moeilijkste onderdeel.

Poseren verschilt op een fundamentele manier van veel andere aspecten van fotografie: het is niet iets dat gemakkelijk in objectieve hoeveelheden kan worden gecodeerd. En dus vereist het een andere manier van denken dan veel andere dingen, waardoor het voor veel fotografen iets is waar ze tegenop zien.

Het kan enorm helpen om een ​​paar trefzekere houdingen te kennen waarop je kunt terugvallen als je problemen hebt met een specifieke shoot; wetende dat je het vangnet hebt. Dit geeft veel meer vertrouwen in het proberen je onderwerpen te sturen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. Jasper Hof
  Profiel  Jasper Hof schreef op woensdag 19 februari 2020 om 15:38  | reageer

  Zeker een interessante video. Maar wat me ook opvalt is dat het model 'weet' wat hij moet doen. En dat is denk ik ook heel erg belangrijk. Hij zou meer moeite gehad hebben met een beginnend model, of met een nieuw model. Dan duurt alles een stuk langer. Samuel geeft ook weinig aanwijzingen, waardoor je kan zien dat het model ervaren is. Met weinig woorden doet hij wat hij moet doen. Dat is knap. Zou het ook ontzettend interessant vinden om hem dit te laten doen met een gemiddelde persoon die bijna nooit voor de camera staat.

 2. e.bakker
  e.bakker schreef op dinsdag 25 februari 2020 om 15:23  | reageer

  Ben benieuwd welke camera hij gebruikt lijkt een analoge camera

 3. Lauran
  Profiel Lauran schreef op woensdag 26 februari 2020 om 05:54  | reageer

  Het is gewoon een midden formaat camera.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord