Elja Trum

HDR timelapse van een verlaten gesticht

zaterdag 14 april 2012, 23:00 door | 7.399x gelezen | 5 reacties

Timelapse video's zijn erg populair en het is bijzonder om te zien dat het elke keer toch weer een stapje verder gaat dan voorheen. Fotograaf Drew Geraci heeft gedurende zeven maanden zo'n 35.000 foto's gemaakt in een verlaten gesticht. Het resultaat is het bekijken waard!


Het gesticht waar hij de foto's geschoten heeft aan het begin van de jaren 1920 geopend en inmiddels al weer decennia gesloten. Gedurende de opnames moesten beveiligers en junkies ontdoken worden en de astbestdeeltjes die als sneeuw door het beeld vliegen kunnen ook niet heel gezond zijn geweest.

Voor de beweging is gebruik gemaakt van een Dynamic Perception Stage Zero dolly met een Merlin kop. Voor de foto's zelf is gebruik gemaakt van twee 5D mark II camera's, de Canon 16-35mm f/2.8 II, de Canon 24-105mm f/4.0 en de Canon 50mm f/1.4.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op zondag 15 april 2012 om 00:28

  Erg mooi gemaakt. Sowieso een schitterende urbex locatie, waar in dit filmpje optimaal gebruik van is gemaakt.

 2. FotoRealistisch.nl
  Profiel  FotoRealistisch.nl schreef op zondag 15 april 2012 om 01:50

  Wat leuk qua timing, ik heb vanochtend namelijk zelf een Phottix remote voor mijn Sony Alphas besteld omdat ik wat wil spelen met time lapse series! Maar dit voorbeeld is wel erg mooi gemaakt, omdat het technisch uitstekend is maar ook een sterk verhaal vertelt. Wat kunnen mensen toch mooie dingen maken, het verbaast me steeds opnieuw...

 3. Derk
  Profiel Derk schreef op zondag 15 april 2012 om 14:46

  Zeer fraai gedaan, ik hou hier wel van! Ben benieuwd waar dit is. 35.000 foto's samensmeden, complimenten!

 4. stella
  stella schreef op dinsdag 17 april 2012 om 12:20

  GEWELDIG! Heel fraai gedaan, wat zou ik graag eens op zo'n locatie foto's maken knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.353 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord