Michelle Peeters

Hoe Google Handheld Multi-frame superresolutie-technologie werkt

woensdag 5 juni 2019, 14:41 door | 2.766x gelezen | 0 reacties

Omdat er fysieke grenzen zijn aan hoe groot sensoren in smartphones kunnen zijn, hebben bedrijven zoals Google zwaar op computationele fotografie ingezet; het gebruik van digitale in plaats van optische processen om de mogelijkheden van een camera te verbeteren.

In dit artikel een video van drie minuten waarin wordt uitgelegd hoe de superresolutietechnologie van Google werkt.


In vergelijking met spiegelreflexcamera's hebben smartphonecamera's kleinere sensoren die hun ruimtelijke resolutie beperkt. Door kleinere openingen wordt het lichtverzamelvermogen beperkt. De kleinere pixels verminderen de signaal-ruisverhouding. Het gebruik van kleurenfilterarrays (CFA's) vereist demosaicing, wat de resolutie verder verslechtert.

De oplossing van Google voor een uitstekende beeldkwaliteit houdt in dat elke keer dat de ontspanknop wordt ingedrukt, een reeks onbewerkte foto's wordt gemaakt.

Omdat de menselijke hand van nature op zijn minst altijd een lichte trilling veroorzaakt, kunnen de verschillen op pixelniveau tussen de foto's in de burst worden gebruikt om optimale details te vinden op elke pixellocatie.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.595 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord