Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Michelle Peeters

Hoe Google Handheld Multi-frame superresolutie-technologie werkt

woensdag 5 juni 2019, 14:41 door | 2.364x gelezen | 0 reacties

Omdat er fysieke grenzen zijn aan hoe groot sensoren in smartphones kunnen zijn, hebben bedrijven zoals Google zwaar op computationele fotografie ingezet; het gebruik van digitale in plaats van optische processen om de mogelijkheden van een camera te verbeteren.

In dit artikel een video van drie minuten waarin wordt uitgelegd hoe de superresolutietechnologie van Google werkt.


In vergelijking met spiegelreflexcamera's hebben smartphonecamera's kleinere sensoren die hun ruimtelijke resolutie beperkt. Door kleinere openingen wordt het lichtverzamelvermogen beperkt. De kleinere pixels verminderen de signaal-ruisverhouding. Het gebruik van kleurenfilterarrays (CFA's) vereist demosaicing, wat de resolutie verder verslechtert.

De oplossing van Google voor een uitstekende beeldkwaliteit houdt in dat elke keer dat de ontspanknop wordt ingedrukt, een reeks onbewerkte foto's wordt gemaakt.

Omdat de menselijke hand van nature op zijn minst altijd een lichte trilling veroorzaakt, kunnen de verschillen op pixelniveau tussen de foto's in de burst worden gebruikt om optimale details te vinden op elke pixellocatie.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.347 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord