Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Hoe je een fotoshoot thuis kunt organiseren met een beperkt budget

dinsdag 7 april 2020, 20:10 door | 6.365x gelezen | 2 reacties

Nu we met zijn allen geïsoleerd zijn en ons nu vaak in een beperkte ruimte bevinden, moeten we misschien eens wat creatiever worden als het gaat om het thuis fotograferen.

Als je wat ideeën nodig hebt om aan de slag te gaan, bekijk dan deze korte video die je laat zien hoe je een douchegordijn écht goed kunt gebruiken.


De jongens van Mango Street creëren fantastische content voor diegenen die relatief nieuw zijn in de fotografie en deze video is geen uitzondering. Zoals ze graag willen erkennen, zijn geen van beide modellen en dit project is een mooie herinnering dat poseren voor een camera nog niet zo eenvoudig is.

Zelfs als je modelvaardigheid niet helemaal klopt, ziet het er leuk uit en kun je onderweg ook nog wat vaardigheden opdoen.

Een paar bonustips: licht uit het raam kan perfect zijn, maar direct zonlicht kan te hard zijn.

Als je harde schaduwen tegenkomt, vergeet dan niet dat je altijd online kunt zoeken naar wat doorzichtige gordijnen om het licht te helpen verspreiden, waardoor de foto's van je model flatterender worden.

Ten tweede, als je worstelt met de gladheid van je douchegordijn of laken, vergeet dan niet om deze tutorial van Unmesh Dinda van PiXimperfect te lezen over het verwijderen van kreukels van achtergronden.

Mango Street heeft enkele tips tegen het einde van de video om je op weg te helpen met het opruimen. En vergeet niet dat als Photoshop te duur is, je Affinity Photo nu drie maanden gratis kunt proberen.

Als je nog andere tips hebt, laat ze dan achter in de reacties hieronder.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

  1. Heleen Jacobse
    Profiel Heleen Jacobse schreef op dinsdag 28 april 2020 om 13:59  | reageer

    Ik heb laatst plaids gebruikt als achtergrond. Over twee eetkamerstoelen gelegd en voila. Werkt perfect! Kleine tip, ga wat verder van de achtergrond staan zodat je achtergrond wat waziger wordt.

  2. Michelle Peeters
    Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 28 april 2020 om 14:01  | reageer

    @Heleen: goed idee! Je moet toch juist je model wat verder van de achtergrond halen om deze onscherp op je foto terug te zien?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord