Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Hoe verander je je huis in een gigantische camera?

zondag 29 maart 2020, 23:32 door | 3.231x gelezen | 3 reacties

Fotograaf en doe-het-camera-extraordinaire Brendan Barry heeft een instructievideo gedeeld die laat zien hoe je van een kamer in je huis een camera kunt maken en hoe je de gemaakte beelden kunt opnemen.

Tijdens deze video van 30 minuten laat hij het hele proces zien, van het vinden van een geschikte kamer en het kiezen van een lens tot het maken van de belichting en het creŽren van een positieve afdruk.

Hoewel hij het proces op zwart-wit fotopapier laat zien, legt hij ook uit hoe foto's kunnen worden gemaakt met digitale camera's.


Het is echt leuk om te doen, legde Brendan uit, en een leuke manier om iets creatiefs te doen als je thuis bent tijdens deze Coronavirus-uitbraak. Ik ben dol op het proces, omdat het op speelse wijze uiteenzet hoe foto's worden gemaakt en ons in staat stelt om fotografie op een andere manier te bekijken.

In de video toont Brendan de effecten van een reeks lenzen die op een verduisterd raam zijn gemonteerd, waaronder een lens van een bril en een vergrootglas, maar hij zegt dat als je de best mogelijke kwaliteit wilt krijgen, je kieskeurig moet zijn over de lens die je gebruikt. In de video laat ik snel een proceslens zien.

Als je er een hebt, geeft dit je de beste resultaten. Ze zijn ontworpen om zeer grote afdrukken te maken en zorgen voor extra helderheid en resolutie. Ze hoeven niet duur te zijn en degelijke exemplaren zijn te vinden op veilingsites.

Als je je muur meet en merkt dat deze 2 meter breed is, heb je een 2500 mm-lens nodig, maar je hoeft geen grote afdrukken te maken!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. Huub Keulers
  Profiel Huub Keulers schreef op dinsdag 31 maart 2020 om 20:54  | reageer

  Geweldig leuk artikel Michelle! Dank je voor het delen ervan.

 2. Frank
  Profiel Frank schreef op dinsdag 7 april 2020 om 11:31  | reageer

  geweldige video, op deze manier heb ik in het verleden een gedeeltelijke zonsverduistering zichtbaar gemaakt: uitvlooien waar de zon staat op het moment dat de verduistering plaats zal vinden en een kamer zoeken dat op dat moment vol in de zon gaat staan. vervolgens het gehele raam afplakken met alufolie en op een geschikte plaats met een pen een mooi gaatje prikken in het folie. als je dan alle andere deuren dichtdoet zien je een projectie van de zon op de muur of een wit stuk papier en is het langsschuiven van de maan goed zichtbaar.

 3. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 7 april 2020 om 13:45  | reageer

  @Frank: wat een geweldig idee! Heb je dat op de een of andere manier weten te vereeuwigen? Ben wel benieuwd naar het resultaat...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.048 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord