Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Hoe verhoog je je tarieven en vind je je niche?

woensdag 10 mei 2017, 23:32 door | 4.299x gelezen | 1 reactie

Chase Jarvis van Creative Live heeft het in deze video over het verhogen van je tarieven en het vinden van je niche.

Heb je je ooit afgevraagd hoe je over moet gaan tot het verhogen van je tarieven voor een bestaande klant? Misschien heb je ooit moeite gehad om je niche te vinden. Wellicht heb je geluk want dit zijn toevallig net een paar van de onderwerpen die in deze video besproken worden.


Chase Jarvis, een enorm populaire en creatieve fotograaf, is begonnen met een nieuwe serie genaamd The Daily Creative. De serie richt zich op het delen van advies en het beantwoorden van vragen die door creatievelingen zoals jij, in een soort vlog / talk show formaat worden gesteld.

De show komt elke dinsdag en donderdag via Creative Live in de lucht.

Als je een vraag hebt voor Chase die je tijdens de show beantwoord wilt zien, is er een gratis (voor Amerikanen tenminste) telefoonnummer beschikbaar dat je kunt bellen en waarbij je een bericht kunt achterlaten op (+1 802-962-4357). Als je geluk hebt, wordt je vraag gekozen en volgt een discussie.

Prijsstelling


Een opmerkelijk deel van de video is bij punt 4:20, waar Jarvis bespreekt hoe een 50 dollar-klant nooit een 50.000 dollar-klant zal worden. Als je eenmaal bekend staat als de '500 fotograaf', zul je nooit de '50.000 dollar-fotograaf' worden. Harde woorden, misschien, maar hij brengt ze met de wijsheid waarmee hij zelf bekend geworden is. Pas goed op jezelf!

Verder adviseert hij hierover dat het goed is om steeds nieuwe klanten te winnen en om niet alleen maar opdrachten bij 'oude' (al bestaande) klanten binnen te halen.

En als je het toch vaak moet hebben van bestaande klanten, probeer je services dan op te delen in modules waaraan je een apart prijskaartje hangt. Zo kun je je services ook makkelijk uitbreiden en zo ook je prijzen verhogen.

Niche


Op de vraag hoe je je niche vindt antwoordt hij dat je je vooral moet (blijven) focussen op hetgeen je het liefst doet en waarin je waarschijnlijk ook de beste resultaten behaalt.

Je kunt best meerdere specialismes hebben (en hoe meer ervaring je hierin opdoet, des te makkelijker wordt het om nieuwe dingen te leren) maar probeer je toch te focussen op dat ene ding waarin je uitblinkt.

Al het andere kan je erbij doen, zeker als het geld oplevert en ook hierin langzaam maar zeker ervaring opdoen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. gast schreef op dinsdag 16 mei 2017 om 19:08  | reageer

    blablablavideo, sorry maar deze gasten zijn alleen maar bezig met hun eigen egotje. Het lijkt wel of ie onder de pillen zit. Voor mij is het nep.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord