Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Instagramer geeft tips voor betere smartphonefoto's

donderdag 22 december 2016, 20:02 door | 5.935x gelezen | 1 reactie

Instagramfotograaf Joost Bastmeijer heeft in samenwerking met telecomprovider Simyo vier video's gemaakt waarin hij praktische tips geeft om betere foto's te maken met je smartphone. In zijn filmpjes heeft hij het over licht, marcofotografie, compositie en portretfotografie.

Licht


In de video over licht krijg je de tip om te spelen met licht en met schaduw, te werken met reflecterend licht, gebruik te maken van het gouden uurtje (bij zonsondergang en zonsopkomst) en om foto's nog mooier te maken met Snapseed (Android en iPhone).


Macrofotografie


Een smartphone is erg geschikt voor macrofotografie, want je kunt heel dichtbij goed scherpstellen en krijgt dan een mooie onscherpe achtergrond. Joost geeft je in deze video de tip om je flitser uit te zetten en je camera ondersteboven te gebruiken.

Ook raad hij je aan je schoen als statief te gebruiken en de digitale zoomfunctie van de telefoon juist niet te gebruiken. Joost raadt je ook de app VSCO aan om de foto's nog mooier te maken.


Compositie


In de video over compositie noemt Joost uiteraard de regel van derden. Zoek ook naar lijnen en patronen om je foto interessant te maken en let op symmetrie voor rust in je foto. Nabewerken doet hij in deze video in de Instagram app zelf.


Portretten


Voor portretfotografie heeft Joost de tip om niet tegen het licht in te fotograferen met je smartphone. Ook raadt hij aan om niet recht onder een lamp te gaan staan, want dat zorgt voor wallen onder de ogen.

Een andere tip is dat je het beste zacht licht kunt gebruiken en rekening te houden met het standpunt dat je gebruikt. Hij raadt het gebruik van de flitser af en geeft een tip om je telefoon stabieler te houden.

De app Noir Photo en BlackCam gebruikt Joost om zijn foto's in zwart-wit om te zetten.


Leuke video's die je in korte tijd een paar praktische tips geven.
Wat zijn jouw quick-tips om betere smartphone foto's te maken?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. R K
    R K schreef op zondag 25 december 2016 om 16:34  | reageer

    Toevoeging, in ieder geval voor de iPhone: schieten in "burst mode" (ontspanknop ingedrukt houden). De iPhone kiest automatisch een - vaak te - lage ISO en dus langzame sluitertijd, waardoor je bewegingsonscherpte kunt krijgen. In burst mode kiest de iPhone voor wat snellere tijden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord