Michelle Peeters

Kleine outdoorcamera Ivy Rec van Canon op crowdfundingsite

woensdag 7 augustus 2019, 11:44 door | 2.365x gelezen | 1 reactie

Canon heeft een kleine 'outdoor camera' online gezet op een crowdfundingspagina. Je kunt hem verbinden met je smartphone om foto's te maken en hij heeft slechts de afmetingen van een usb-stick.

De Ivy Rec heeft gebruikt een 1/3"-sensor met een resolutie van dertien megapixels maximaal. Ongeveer dezelfde grootte als een sensor in een smartphone (al zitten daar doorgaans ook wel grotere sensors dan 1/3" in). Er kunnen video's opgenomen worden in 1080p bij 60fps.


DPReview schrijft dat het denkt dat de camera een goedkope point-en-shoot zou moeten zijn. Er zitten bijvoorbeeld geen schermfuncties op, daarvoor maak je met de camera een draadloze verbinding met een smartphone.

Op je smartphone installeer je een Canon-app waarmee je vervolgens een viewfinder kunt weergeven. Je kunt ook door een gat kijken om een beetje een idee te krijgen waarvan je een foto maakt.

Afgezien van het draaiwiel waarmee je bepaalde modussen in kunt stellen, zijn er geen andere manieren om de camera te bedienen. Je kunt hem vastklikken met een clipje en de behuizing is waterdicht.

Het is nog niet bekend wanneer de crowdfundingpagina live gaat en wanneer de camera de verkoop ingaat. Evenmin wat hij zal moeten gaan kosten.

Aan de achterkant zit verder nog een draaiwiel om de modus in te stellen, maar andere manieren van bediening lijken er niet te zijn. De behuizing is waterdicht en kan door middel van een clipje aan andere objecten vastzitten. De pagina vermeldt niet wanneer de crowdfunding live gaat, wanneer de camera te koop zal zijn en hoeveel hij zal moeten gaan kosten.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Danielle Heijens
    Danielle Heijens schreef op donderdag 8 augustus 2019 om 22:25  | reageer

    Die crowdfunding is al lang uitverkocht en was enkel voor mensen uit de USA Eer we dat hier zien zal wel nog wat duren (als het ooit hier komt)

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

46.629 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord