Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Layer-lapse; spelen met de tijd

woensdag 22 oktober 2014, 23:59 door | 5.044x gelezen | 3 reacties

Time-lapse video's zijn vaak prachtig om naar te kijken, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien. Gelukkig zijn er dan altijd fotografen die weer iets nieuws bedenken om het toch weer bijzonder te maken. Julian Tryba bedacht de layer-lapse. Een time-lapse video waarbij hij verschillende tijdstippen op een dag mengt in hetzelfde shot.


Een bijzondere techniek die een indrukwekkend filmpje oplevert. Het is echter niet iets dat je zomaar na kunt maken. Julian is 100 uur bezig geweest met fotograferen en 350 uur met bewerken. In totaal heeft hij in die tijd 150.000 foto's verwerkt (zo'n 6 terabyte aan data). Per shot zijn gemiddeld zo'n 35 lagen gebruikt.

Julian werkte voor zijn layer-lapse met een Canon 6D, Canon 7D, Canon 16-35mm f/2.8, Canon 24-105mm f/4 en een Tokina 11-16mm f/2.8. Voor de bewerking is gebruikgemaakt van SpectraLayers Pro 2, Lightroom, After Effects, Excel, LRTimelapse en Premiere Pro.

Via: John Nack

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. MF
  MF schreef op donderdag 23 oktober 2014 om 07:56  | reageer

  Eigenlijk vind ik het niks. Leuk ideetje, maar ik hoef er niets meer over te weten of te zien.

 2. Peter VL
  Profiel Peter VL schreef op donderdag 23 oktober 2014 om 09:42  | reageer

  Persoonlijk heb ik het inderdaad ook wel een beetje gezien met de timelapse-filmpjes, ook al zijn er nog een paar uitzonderingen die me dan nog kunnen verbazen. Aan de andere kant: petje af voor het vele werk dat er wordt ingestoken, maar zelf zou ik er dat niet voor over hebben. Deze van Julian is op sommige momenten best wel knap en zelfs een beetje inspirerend om misschien zelfs iets dergelijks te doen in eigen foto's. (who knows).

 3. Wim
  Wim schreef op vrijdag 24 oktober 2014 om 12:05  | reageer

  Ik vind het een mooi filmpje om naar te kijken. Ik zie niet zoveel timelapse filmpjes dus dit kan mij wel bekoren. Echter ik zou er zelf niet zoveel tijd voor over hebben om zo'n filmpje in elkaar te zetten. Petje af voor de maker.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord