Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Microsoft fotografie podcast; ShutterSpeed

maandag 19 mei 2008, 23:34 door | 7.064x gelezen | 2 reacties

Microsoft is afgelopen vrijdag gestart met een nieuwe show over fotografie onder de naam ShutterSpeed. In de bijna 49 minuten durende show worden nieuwtjes uit de fotografie wereld besproken door een team van experts. In de eerste aflevering gaat het over online fotobewerking tools, video opslag (Flickr) en allerlei andere fotografie gerelateerde zaken.

Al met al een best aardige video, al is het niveau voor velen waarschijnlijk wat laag. Zeker in het begin. Later wordt bijvoorbeeld ook gesproken met fotograaf Phil Borges en wordt het interessanter. Zelf heb ik het niet de gehele 49 minuten uit gehouden, maar dat komt dan wellicht meer door mijn eigen gebrek aan tijd.

De eerste aflevering van ShutterSpeed kun je hieronder bekijken.


ShutterSpeed Episode 01Bron: MS Photo Blog


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. sdirkx
    sdirkx schreef op donderdag 22 mei 2008 om 15:50

    Best de moeite waard (hoewel wel redelijk basic allemaal).

  2. Elja Trum
    Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 18 juni 2008 om 08:42

    Zojuist heeft Microsoft deel 2 van Shutterspeed live gezet. Dit maal zijn de onderwerpen onder andere Photosynth bij CSI, MS Pro Photo Tools met geotagging en een demo van de Live Photo Gallery.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord