Elja Trum

Middenformaatcamera onder de douche

zondag 6 juli 2014, 15:10 door | 5.086x gelezen | 2 reacties

De Pentax 645Z is een indrukwekkende camera. Niet alleen is het een middenformaat camera met een vlotte CMOS sensor die ook bij minder licht nog prima foto's kan maken, de camera beschikt ook over een weerbestendige body. De jongens van QusabesdeTV leek het goed om die weersbestendigheid eens uit te testen.

Ze namen de 645Z mee naar het strand en gooide er het nodige zand overheen. Vervolgens werd de camera afgespoeld onder een douche. Twee dingen waar je een camera liever niet aan blootstelt dus, zeker niet als het een camera ter waarde van 8.000 euro betreft.


Hoewel de camera het allemaal prima doorstaat zou ik niet aanraden om hetzelfde te proberen. Het is natuurlijk wel goed om te weten dat je niet overdreven voorzichtig hoeft te zijn als je eens met je Pentax 645Z in een regenbuitje belandt.

Via: FStoppers

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Karst
  Karst schreef op vrijdag 11 juli 2014 om 15:39

  Beste Elja,
  Maar wat ons echt interesseert is natuurlijk de beeldkwaliteit. En in tweede instantie een vergelijk (beeldkwaliteit) met een Nikon van boven 1 kg. Dus wat krijg je meer voor ruim het dubbele bedrag?
  Gr.
  Karst

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 11 juli 2014 om 16:00

  @Karst; ik heb een reviewexemplaar aangevraagd, dus ik hoop je dat binnenkort te kunnen vertellen. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord