Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Nikon Df hipster review

zaterdag 25 januari 2014, 20:13 door | 5.712x gelezen | 2 reacties

De Nikon Df werd in november vorig jaar aangekondigd. De nieuwe retro-stijl en het weglaten van functionaliteiten zijn goed voor aardig wat discussie rond deze camera. Op de site Fstoppers verscheen een artikel van fotograaf Lee Morris met als titel 'De Nikon Df vertegenwoordigt alles wat er mis is met fotografie'. Zijn artikel heeft hij nu aangevuld met een vermakelijke videoreview.


Bron: FStoppers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. martinphili
  Profiel martinphili schreef op zondag 26 januari 2014 om 10:53  | reageer

  Wat ik niet snap is dat mensen zo opgewonden kunnen raken door dit soort dingen.
  Het is maar een camera hoor vrolijk

 2. Crowdedhousenl
  Profiel Crowdedhousenl schreef op dinsdag 28 januari 2014 om 21:39  | reageer

  Van de diaree aan reviews over de Nikon Df since de aankondiging is dit wel 1 van de leukste.
  Al duurt ie iets te lang. Ook deze meneer, vind zichzelf in ieder geval een professional, waardeert de 'looks' maar positioneert 'm op z'n best als een Consumer camera voor mensen zonder haast.
  Ik heb 'm nu sinds 28 november en ben er 6 weken mee naar azie geweest, en je kan er prima me reizen. Hetgeen deze professional niet vind. Sterker nog met de AF-d 50mm f/1.4 weegt ie nagenoeg hetzelfde als mijn Leica M9 + de 50mm summilux en in grootte ook nauwelijks verschil.
  Wel een superverschil met 'low-light' mogelijkheden, voor mij de reden om Mijn Leica M9 met lenzen er uit te doen. De Nikon Df zal dan ook veel 'leica-fans' gaan aanspreken.

  Dus ook voor deze professional geldt, leuke interviews, technisch de juiste opmerkingen, maar hij mist de crux, nl dat mensen ook spullen (auto's, tv's, computers ed) kopen die passen in hun lifestyle.
  En daar zit het echte verschil met de Professional (da's geen betere fotograaf dan een Amateur, maar iemand die moet leven van z'n fotografie) die ziet een camera en lens als de timmerman zijn Hamer en zaag ziet, functioneel en bestendig tegen gebruik

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord