Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Oded Balilty neemt Cheap Camera Challenge aan

woensdag 28 november 2018, 16:32 door | 3.125x gelezen | 1 reactie

Het populaire Cheap Camera Challenge is terug met een nieuwe host en een nieuw slachtoffer. Deze keer wint de met een Pulitzer-prijs bekroonde fotograaf Oded Balilty, die gewoonlijk overal ter wereld fotografeert voor de Associated Press.

Hij gaat de uitdaging aan om in Tel Aviv te fotograferen zonder zijn vertrouwde spiegelreflex. In plaats daarvan hanteert hij een gloednieuwe speelgoedcamera.


Dit soort uitdagingen zijn altijd inspirerend om te zien. In onze geargerichte wereld is het goed om eens te zien wat iemand nog voor elkaar kan krijgen met een absoluut verkeerde camera voor een klus als deze.

De beelden met een goed gevoel voor leven zijn precies goed genoeg om te laten zien hoe belangrijk ervaring is en hoe het juiste moment kan worden vastgelegd.

De foto's van een professionele fotograaf vallen als het goed is meteen op tussen die van anderen. Zijn of haar getrainde oog voor licht, emotie en timing is iets dat geleerd moet worden door oefening. Die kennis haal je niet even snel uit een tekstboek.

Er is iets verfrissends aan fotografie waarbij je de beperkingen kunt omzeilen en je creatieve vaardigheden kunt uitbreiden om toch iets moois te creëren. Een gedachtegang in de kunst waar je creatief kunt zijn.

Wat vind jij van deze Cheap Camera Challenge?
Heb je ooit zoiets weleens in je eentje geprobeerd?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Chris
    Chris schreef op dinsdag 4 december 2018 om 13:47  | reageer

    Prachtige reportage.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.060 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord