Elja Trum

Onderwatervideo met de Canon 5D mark II

zaterdag 15 augustus 2009, 15:15 door | 7.660x gelezen | 7 reacties

Hoewel weinig fotografen initieel enthousiast waren over de filmfunctie op de nieuwste digitale spiegelreflex camera's wordt er toch veel mooi videomateriaal mee geschoten. Onderwaterfotograaf Berkley White probeerde de Canon 5D mark II uit in combinatie met een Aquatic onderwaterhuis en heeft hier een prachtig filmpje mee geschoten.

Van zijn ervaringen met de Canon 5D mark II in combinatie met onderwaterfotografie schreef Berkley een uitgebreide review op de site Backscatter.com. Hij is er enthousiast over de gebruikte combinatie van apparatuur. De Canon 5D mark II beschikt over beeld met een groot dynamisch bereik en goede prestaties in donkere lichtomstandigheden. Een nadeel vind hij het ontbreken van snelle autofocus tijdens het filmen.

Voor de film heeft Berkley rondgezwommen in de zee bij Bonaire. Een Dive X Scooter werd gebruikt om de camera (en de duiker) soepeltjes door het water te laten bewegen.

De video is in hoge resolutie te bekijken. Je moet wel over Quicktime beschikken om de video af te kunnen spelen. Bekijk de Canon 5D mark II onderwatervideo hier.

Onderwatervideo van Berkley White

Bron: Digifoto Pro


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. libeco
  Profiel libeco schreef op zaterdag 15 augustus 2009 om 16:14

  Wow! Ik blijf versteld staan van deze camera. Ik heb nooit zoveel gesnapt van de kritiek van fotografen op de videofunctie in een dSLR. Zolang de fotofunctie er niet op achteruit gaat dan kan je het toch net zo makkelijk negeren?

 2. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op zaterdag 15 augustus 2009 om 16:19

  Inderdaad groot gelijk libeco en je kan ook niet zeggen dat je ervoor betaald want de camera's zijn zo duur als ze zouden zijn zonder videofunctie.

  Sinds ik mijn Nikon D90 heb zou ik geen dslr meer kopen zonder het is gewoon zo handig en zo goedkoop tegenover andere videocamera's die dit soort beeld aankunnen.

  Hier trouwens een linkje naar een filmpje dat ik heb gemaakt op vakantie; het lijkt zoveel beter dan een foto omdat de beweging hier echt een hoofdrol heeft.

 3. libeco
  Profiel libeco schreef op zaterdag 15 augustus 2009 om 20:25

  En daarnaast is het vergeleken met een camcorder (ongeveer zelfde prijs van een instap-dSLR) zoveel beter met de verwisselbare lenzen.

  De scherptediepte in dat filmpje werkt echt goed!

 4. Arno
  Profiel  Arno schreef op zaterdag 15 augustus 2009 om 23:44

  @libeco: eenmaal gewerkt een 5d Mark II wil je eigenlijk niet meer anders, op sommige fronten zoals autosport komt ie wel wat te kort maar op andere fronten loopt ie ver vooruit en dan hebben we het nog niet over de videofuntie gehad. Ook ik snap niets van die fotografen met al die kritiek op de HD Video maar die snappen waarschijnlijk de hele ontwikkeling van het nieuwe fotograferen niet. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.747 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.747 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.