Elja Trum

Photoshop CS6; opslaan in achtergrond en liquify

dinsdag 7 februari 2012, 22:10 door | 5.416x gelezen | 0 reacties

Adobe heeft weer een video vrijgegeven die een 'sneak peek' geeft voor de nieuwe functionaliteiten die we kunnen verwachten in Adobe Photoshop CS6. Dit keer een video over het in de achtergrond opslaan van wijzigingen en de verbeterde (snellere) uitvloeien (liquify) mogelijkheid.


In tegenstelling tot wat ik eerder dacht is de 'background save' geen functie waarbij je afbeelding inde achtergrond opgeslagen wordt (alla Word) zodat je hier zelf niet meer over na hoeft te denken. In plaats daarvan gaat het erom dat je een afbeelding kunt opslaan en direct weer verder kunt gaan met werken terwijl de afbeelding nog opgeslagen wordt. Je hoeft hier dus niet meer op te wachten.

Zowel deze opslaan in de achtergrond als de verbeterde uitvloeien tool wilde Adobe al langer toevoegen, maar doordat ze in het verleden veel tijd hebben moeten stoppen in het omzetten van de Apple versie van Photoshop naar een nieuwe systeemstructuur was dit op de plank blijven liggen.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord