Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Portretten schieten met een 400mm f/2.8 objectief van 12.000 euro

woensdag 4 maart 2020, 20:02 door | 4.506x gelezen | 0 reacties

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om portretfoto's te maken met een high-end tele-objectief? Daniel en Rachel van Mango Street hebben daarom besloten om het Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM IS-objectief van 12.000 euro te huren en deze mee te nemen op fotojacht met hun specifieke stijl van stedelijke portretten.


Er zijn twee belangrijke uitdagingen bij het gebruik van een sport / natuur-objectief zoals deze voor portretwerk: gewicht en afstand. Het objectief weegt 2,8 kilo, dus een monopod die op de statiefkraag van de lens is gemonteerd, is een must, en het dragen naar verschillende locaties is een enorm gesleep.

En als je zo ver weg bent als nodig is om een ​​aantal full-body shots te maken, moet je walkietalkies gebruiken of je instructies schreeuwen.

Wat krijg je ervoor terug? Als eerste een enorm samengedrukte achtergrond vanwege het gezichtsveld, en daarnaast de mogelijkheid om de achtergrond volledig weg te laten smelten, zelfs bij f/2.8.

Zoals Rachel in de video opmerkt: zelfs met je onderwerp op een volle 20 meter, is je scherptediepte nog steeds slechts 0,42 meter bij een wijd open diafragma.

Dit is niet het eerste of meest extreme experiment van dit type dat heeft plaatsgevonden. Een paar maanden geleden werkte Manny Ortiz samen met Irene Rudnyk en Gerald Undone om te proberen portretten op 900 mm te maken met een 600 mm lens en een crop-sensor camera.

Maar hoewel dat idee volkomen belachelijk was (een oefening in zou dit niet leuk zijn om te proberen?) is het gebruik van een 400 mm f/2.8-objectief voor portretten is eigenlijk best te doen als je op zoek bent naar enkele unieke portretten en je klaar bent om ook met de nadelen om te gaan.

Bekijk de volledige video hierboven om te zien hoe Mango Street worstelt met deze kolos van een objectief, en bekijk enkele van de foto's die ze konden maken.

Via: PetaPixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord