Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Ger de Gram

Shockproof camera's zijn altijd leuk op video

donderdag 7 oktober 2010, 22:08 door | 6.736x gelezen | 3 reacties

Het achtervolgt me. Ruim een jaar geleden deed ik iets doms. Toen ik twee weken geleden in het Duitse Keulen een filmpje aan het maken was op de Photokina, werd ik er weer aan herinnerd. 'Hé Ger, let je er wel op dat dat je 'm niet kwijtraakt?' Ik keek op. Een glimlachende Brian Dragtstra, voorzien van draadloze microfoon en een complete filmcrew achter zich kwam aanlopen. Ik had in mijn handen een water- en shockproofcamera van Sony, de DSC-TX 5. Mijn respons: 'Neen, Brian, ik spoel dit toestel niet door de wc'. Wat ik er wel mee deed? Steekwoord: aquarium.

Ik ben als freelancer nu een jaartje of twee actief bij een consumentenwebsite. Daarvoor test en review ik compactcamera’s en andere gadgets. Ik heb een voorliefde voor dingen die ‘niet kapot kunnen’. Dat leveren over het algemeen de leukste filmpjes op. Een test is zo lekker concreet. Waterbestendig? Hup, in de plomp ermee. Kan het apparaat tegen een stootje? Laat maar vallen. Eén van de eerste camera’s die ik mocht testen van de µJu Tough 6010. Dat ging zoals trouwe lezers van Photofacts weten, gruwelijk mis.

Goed, ik ben natuurlijk niet voor een gat te vangen en dus vroeg ik de Casio Exilim G1 aan om te testen. Naast een filmtrailer, maakte ik ook een uitgebreide review over het toestel.Aangezien ik de afgelopen maanden nogal druk was met de voorbereiding van diverse tripjes, zag ik helaas geen kans om de vernieuwde en verbeterde versie van de Olympus Tough te reviewen. Gelukkig was daar mijn collega Tobias. Hij gooide – naar goed voorbeeld - de Olympus µju Tough 6020 in de plomp in park Sonsbeek. Het leverde hem een nat pak op, maar de camera bleef het gelukkig doen.Terug naar de Photokina. De DSC-TX5 is al een tijdje op de markt, maar doordat er op de stand van Sony zo'n prachtig aquarium aanwezig was, kon ik de verleiding niet weerstaan. Bovendien was het de eerste stijlvolle compactcamera met een 'ruggedized' behuizing en dat vond ik wel een geinige aanleiding. Het is misschien minder spannend dan #toiletgate, maar ik denk wel dat het leuk is om naar te kijken.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Ger de Gram

Over de auteur

Ger is freelance journalist in zowel tekst als beeld en oprichter van weblog Gadgettest. Meer informatie over Ger vind je op zijn persoonlijke website Gerdegram.nl.

3 reacties

 1. Hans
  Hans schreef op vrijdag 8 oktober 2010 om 09:15  | reageer

  Leuk hoor.....maar wat een gedoe...gewoon vasthouden kan ook...
  Of is dit voor een nieuwe doelgroep..

 2. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op vrijdag 8 oktober 2010 om 16:21  | reageer

  Whahaha, zeer vermakelijk stukje Ger vrolijk
  Vond het trouwens heel erg leuk je tegen te komen op de Photokina, en eerlijk is eerlijk. je maakt enorm leuke filmpjes en een dom ongelukje moet je niet blijven achtervolgen. Ik zal er niet meer over beginnen. vrolijk

  Volgende keer dat ik je tegenkom ergens drinken we gewoon een biertje of zo. (wel afhankelijk van het tijdstip trouwens)

 3. Gert
  Gert schreef op zaterdag 9 oktober 2010 om 01:03  | reageer

  Zeer vermakelijk stukje tekst. Echter...de test omstandigheden zijn niet helemaal goed geweest. Bij de onderwater test was er sprake van ongeveer 30 centimeter diep water en geen 3 meter (dat hadden we natuurlijk graag willen zien) en een combinatie koelkast kan op zijn hardst vriezen tot min zes graden.

  Ja ok, goed....allemaal niet interessant natuurlijk maar toch vrolijk Volgende keer toch even wat DIEPER duiken! (Tot ons aller groots vermaak)

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord