Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Sigma's zeer compacte fullframe camera met L-vatting

woensdag 24 juli 2019, 15:51 door | 2.797x gelezen | 0 reacties

Sigma heeft de kleinste fullframecamera tot nu toe aangekondigd. De Sigma fp heeft afmetingen van 113x70x45mm, weegt 370 gram en is gericht op filmmakers. Het rechthoekige toestel heeft een 3,2"-touchscreen aan de achterkant en een L-vatting aan de voorkant.


In de spiegelloze camera zit een 24,6-megapixelsensor (een bsi-cmos met bayerfilter). Deze camera heeft een reguliere en geen Foveon-sensor met meerdere lagen (waar Sigma bekend om staat) met een lichtgevoeligheid van 100 tot 25.600 Iso (uitbreidbaar tot equivalenten van 6 en 102.400 Iso).

De sluiter is elektronisch en er zit een contrastdetectie-autofocus op. Je kunt fotograferen met een maximale snelheid van 18 fps. Die maximale snelheid werkt echter maar een seconde, daarna gaat die snelheid omlaag na 12 opnames.

De camera is bijzonder geschikt voor filmmakers omdat de afmetingen dusdanig klein zijn dat hij geschikt is om in een kleine ruimte neer te zetten en bijvoorbeeld op afstand te bedienen. Het cameraatje heeft een 4k-filmfunctie en legt videobestanden in dng-formaat vast met een kleurdiepte van 12bit.

De maximale framerate is 24fps bij de 4k-resolutie, in 1080p loopt dat op tot maximaal 120fps. De sensor wordt gekoeld met een heatsink bij langdurige video-opnames.

De behuizing is afgedicht tegen stof en vocht en er zit een hdmi-aansluiting, microfoon-ingang en usb 3.1-poort op de camera. Ook is er een ingang voor een afstandsbediening.

Er worden diverse accessoires uitgebracht om de camera beter hanteerbaar te maken, zoals grepen en een opzetstuk om de lcd als een soort zoeker te gebruiken. In het najaar moet de Sigma fp op de markt komen; de prijs is nog onbekend.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord