Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Sony A7s filmt prima met alleen maanlicht

vrijdag 26 september 2014, 19:33 door | 5.367x gelezen | 1 reactie

De full-frame Sony A7s heeft 'slechts' 12 megapixel, maar kan wel lichtgevoeligheden aan van 409.600 ISO. Dat is zo gevoelig dat je amper nog licht nodig hebt voor het maken van een foto. Ook filmen kan met deze camera praktisch in het donker. De jongens van Carbon Studios maakten er een korte film mee enkel geschoten met maanlicht als lichtbron.


Op 8 september was het volle maan en werd er tussen half één en twee uur 's nachts gefilmd aan de kust van Californië. De eerste scene is nog op een andere dag geschoten met 25.600 ISO zonder maanlicht, maar de opnames in het maanlicht op het strand zijn geschoten op 12.800 ISO.

Voor de video is naast a Sony A7s gebruik gemaakt van de Zeiss 55mm f/1.4 Otus en de Zeis 28mm f/2.0 (in combinatie met een Metabones EF adapter). Bijzonder om te zien wat de techniek inmiddels mogelijk maakt!

Via: Fotovideo.nu

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Prijzen voor de Sony a7s

 » CameraTools  16 februari 2016   € 2.099,00 
 » Camerashop.nl  6 december 2016   € 2.199,00 
 » CameraNU.nl  25 april 2015   € 2.359,00 
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Eugène
    Eugène schreef op zaterdag 27 september 2014 om 22:22  | reageer

    Heb een paar opmerkingen. Ik denk dat deze shots gemaakt kunnen worden met elke goed betaalbare F 1/4 lens. Hier is de onbetaalbare Otus lens bij gebruikt en dat is Zeiss' topsegment in kleurweergave dus een echte overkilll bij deze schemerbeelden. Dat de sterrenhemel met bokeh duidelijk zichtbaar doorkomt is bijna niet te geloven. Wellicht iets voor de Photofacts-testpiloot om dit eens op een mooie plek op de waddeneilanden te proberen. Dit kan overigens alleen als de maan er NIET is.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord