Elja Trum

Sony komt met videoserie #SonyInFocus

donderdag 15 juli 2021, 15:30 door | 2.204x gelezen | 0 reacties

Sony komt met een serie video's voor fotografen waarin ze tips geven om betere foto's te maken. De serie heet #SonyInFocus. De eerste twee video's staan inmiddels online; over portretfotografie en over autofotografie.

In de eerste aflevering laat portretfotograaf Anouk Boonstra zien hoe een portretfoto geschoten wordt. Voor de shoot gingen zij naar Havelte en Noordwijk. Uiteraard werken de fotografen met Sony apparatuur.


In aflevering twee wordt automotive fotografie besproken. In deze video deelt Zilver Schmitz, filmmaker/editor en Sony Imaging Ambassador, zijn tips en tricks over dit onderwerp.


Hij laat onder andere zien hoe lightpainting shots gemaakt worden: het 'beschilderen' van een auto met licht.

Tevens gaat hij in op het maken van panning shots en rolling shots. Bij panning shots beweegt de fotograaf mee met de auto en bij rolling shots worden foto's gemaakt van een rijdende auto vanuit een rijdende auto.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.922 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord