CYBER  MONDAY - 50 euro korting + gratis de Flitsbijbel! Word nu lid!
Elja Trum

Studioverlichting voor slechts 70 euro

zaterdag 26 maart 2011, 10:09 door | 23.241x gelezen | 19 reacties

Wij fotografen kopen graag de mooiste en duurste apparatuur. Het excuus is dan dat we dit echt nodig hebben om de beste foto's te kunnen maken. De Belgische fotograaf Bert Stephani heeft een nieuwe video gemaakt waarin hij laat zien dat je ook uitstekende resultaten kunt bereiken met slechts 70 euro aan lichtopstelling.

Bert gebruikt een paar bouwlampen en een tweetal douchgordijnen om een enorme softbox te bouwen waar hij met gemak een heel model mee uit kan lichten. De fotograaf gebruikt trouwens nog wel zijn dure fotoapparatuur (inclusief een prijzige WFT-E4 wifi grip om foto's direct naar zijn iPad te tetheren).

Het wachten is op een fotograaf die zijn iPhone gebruikt in combinatie met goedkoop licht voor het maken van een set mooie foto's. Wellicht moet ik die video zelf gewoon eens gaan schieten..


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

19 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 26 maart 2011 om 11:40

  Fantastisch initiatief! 'In de beperking toont zich de meester', zegt het spreekwoord en daar geeft Bert Stephani hier op een originele manier invulling aan. En dat heerlijke Engels met Belgische tongval is z'n handelsmerk. Erg leuke posting!

 2. Nouks
  Profiel  Nouks schreef op zaterdag 26 maart 2011 om 12:55

  @Ton: zo zwoel gesproken he? Inderdaad erg leuk.

 3. Jan
  Jan schreef op zaterdag 26 maart 2011 om 13:30

  Creativiteit in McGyver aanpak... leert maar weer dat zelf gaan experimenteren zoveel meer kan brengen dan je blindstaren op alle dure apparatuur die er te koop is. Alternatief voor de energievretende halogeen bouwlampen zijn de LED-bouwlampen die ook niet duur zijn en minder warm worden, waardoor je makkelijker kunt experimenteren met kleurgels of modifiers voor de lamp(en). Dank aan Bert voor de inspiratie.

 4. Jacko
  Jacko schreef op zaterdag 26 maart 2011 om 13:58

  I have to use my inner Mc Gyver..... Wat een zin! vrolijk

  Leuke video, vol inspiratie.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.208 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord