Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Tilt-shift effect nabootsen met Freelensing

zaterdag 1 maart 2014, 23:37 door | 6.924x gelezen | 1 reactie

DigitalRev komt met een leuk idee voor creatieve foto's zonder dat het je geld hoeft te kosten; Freelensing. Bij Freelensing gebruik je een objectief los van de camera. Hierdoor maak je er in feite een soort tilt-shift objectief van. Een creatieve manier om een bijzonder effect te verkrijgen.

Door het objectief los van je camera te gebruiken kun je het veld waarin de scherpte ligt verplaatsen in je foto. Dit geeft een bijzonder effect dat je behalve met een (duur) tilt-shift objectief ook met bijvoorbeeld de Lensbaby kunt krijgen.

Uiteraard moet je wel oppassen; je sensor kan bij deze methode gemakkelijk vuil worden. Daarnaast heeft de methode zijn beperkingen waardoor zeker niet al je beelden zullen slagen.


Via: Close up

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Paul Oosterlaak
    Profiel Paul Oosterlaak schreef op zondag 2 maart 2014 om 17:50  | reageer

    Het veld van scherpte verplaats je ook met normaal focussen, maar met Tilt (en niet shift, want zijn 2 verschillende dingen) zet je het scherptevlak schuin t.o.v. de sensor.
    Je bootst het ook niet na, maar je past het gewoon toe. Nabootsen is als je het met photoshop doet.
    Het beste werkt dit met een objectief met een beeldcirkel die groter is dan de sensor. Dus een Fullframe objectief op een m4/3 of aps-c camera.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.138 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord