Elja Trum

Timelapse: Rolex productfoto nabewerking

zondag 19 januari 2014, 23:40 door | 6.814x gelezen | 10 reacties

Als je dacht dat modellen soms flink nabewerkt worden moet je deze timelapse video van de nabewerking van een horloge eens bekijken. De Duitse fotograaf Andreas Jörg laat zien wat er komt kijken bij de nabewerking van een foto van een Rolex horloge.

De twee uur durende nabewerking in Photoshop wordt in de video in negen minuten getoond. Het uitgangspunt was zeker al geen slechte foto, maar Andreas weet er absoluut nog meer uit te halen in zijn nabewerking. Ik ben bang dat ik zelf niet zoveel geduld op kan brengen voor het nabewerken van één foto. Als ik het uberhaubt zou kunnen..


Bron: Petapixel


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

10 reacties

 1. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op maandag 20 januari 2014 om 00:46

  Grappig. Het proces komt -in het kort- bijna neer op alle contouren omtrekken en dan alles opnieuw tekenen, en in het eindstadium zitten bijna geen gefotografeerde pixels meer... Nou snap ik waarom die horloges zo duur zijn! vrolijk

 2. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 00:31

  Dit is gewoon een tekening geworden. Heeft niets meer met een foto te maken. Sterker nog: een rendering van het 3D-ontwerp wat Rolex ongetwijfeld heeft, levert je hetzelfde resultaat (maar veel) sneller op.

 3. gast schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 12:03

  Wat een waanzin... om een productfoto zo te 'moeten' bewerken...zwakheid van de fotograaf mbt belichting en verlichting... scherpte krijg je door het juiste objectief en camera te kiezen: dus grootformaat met balgverstelling en Duitse kwaliteits objectieven. In vroegere tijd kon men wel dit soort opnames maken die bijna optimaal waren...maar nu alleen met heeeeeeeeeeeel veel moeite... Dit is dus geen fotografie maar computeranimatie....

 4. leo
  Profiel leo schreef op dinsdag 21 januari 2014 om 12:41

  Zelf ben ik wel eens getuige geweest van productfotografie. Kleurbeheer, belichting, om je petje voor af te nemen. Heel vaak lopende band werk, als er nu fotografen zijn die economisch te werk gaan zijn het wel productfotografen.
  Ik sta helemaal niet zo vreemd te kijken van de vergaande digitale nabewerking. Dat het niets meer met maken van een foto te maken heeft is helemaal niet aan de orde, het gaat om het resultaat. Het is geen fotografie a la Bresson, het is gewoon werk. Werk waar veel meer bij komt kijken dan je zou vermoeden. Ik heb er grote bewondering voor!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.390 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord