Vakantiegeld binnen? Verbeter jouw fotografie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Robbie Veldwijk

Timelapse video: Within Two Worlds

zaterdag 2 februari 2013, 22:48 door | 6.161x gelezen | 6 reacties

Je hebt time-lapse video's en je hebt time-lapse video's... Op het internet kan je inmiddels heel veel van dit soort video's vinden, de één nog mooier dan ander. Maar om een goeie time-lapse video te maken moet je vooraf weten wat je wilt, waar, wanneer en waarmee je het gaat maken. Is dit allemaal voor elkaar? Video afwerken, muziek er onder en klaar is kees!

In feite is het allemaal waar wat ik hiervoor benoemd heb, alleen is het in praktijk toch wel wat ingewikkelder dan dat ik doe overkomen. Brad Goldpaint, de maker van deze video, had vooraf goed voor ogen wat hij wilde gaan maken.

Brad Goldpaint 'had' twee passies, namelijk het reizen door de wildernis en de nachtelijke hemel. Hij ontdekte zijn passie voor fotografie tijdens het lopen van de Pacific Crest Trail kort na het overlijden van zijn moeder. Deze video is zijn visuele weergave van hoe de nachtelijke hemel en landschappen naast elkaar bestaan ​​in een wereld van tegenstellingen.

De combinatie van de prachtige beelden en de mooie muziek vind ik heel erg sterk in deze video. Ik durf wel te zeggen dat tot dusver dit één van de mooiste time-lapse video's is die ik heb gezien.


Voor deze video bezocht Brad onder anderen de volgende locaties: Tumalo Falls, Three Sisters Wilderness, Mount Shasta, Big Bend National Park, Mono Lake, Texas en Painted Hills.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Robbie Veldwijk

Over de auteur

Robbie Veldwijk is een allround fotograaf die het leuk vindt om kennis te delen, te schrijven over fotografie en samen op pad te gaan. Daarom heeft hij in 2013 055photowalks.nl opgericht. Later dat jaar ook photowalksinkaart.nl, het podium voor photowalks, workshops en fotoclubs. Volg Robbie op Twitter en Facebook.

6 reacties

 1. Yosh
  Profiel  Yosh schreef op maandag 4 februari 2013 om 20:37

  Wat voel ik me opeens klein... Gaaf!

 2. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op dinsdag 5 februari 2013 om 10:36

  Prachtig! Ik ben nog op zoek naar een programma wat de beelden zonder al te veel ingewikkelde handelingen achter elkaar kan zetten. Bij Lightroom blijk je allerlei plugins nodig te hebben, niet handig dus.. Iemand ervaring met een goed programma?

 3. Luc Beck
  Luc Beck schreef op dinsdag 5 februari 2013 om 11:26

  Probeer even met Nero Vision10 of 11 verschillende time line mogelijk en lengte van beelden eenvoudig te kiezen

 4. Jan Vernes
  Profiel Jan Vernes schreef op dinsdag 5 februari 2013 om 11:30

  Wat een prachtige creatie. Heel wat time laps video's gezien maar dit is top.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.525 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord