Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Top 100 met gekke en prachtige foto-ideeŽn

vrijdag 24 januari 2020, 21:42 door | 6.179x gelezen | 0 reacties

Creatieve ideeŽn ontstaan niet altijd zo gemakkelijk als we ooit zouden willen. Als je lijdt aan een 'photographer's block', zijn deze creatieve ideeŽn wellicht heel bruikbaar voor je.


Veel fotografen bewaken de geheimen achter hun fotoshoots bijna met hun leven. Gelukkig voor ons is Jordi Koalitic iemand die dat niet doet. Deze week heeft Koalitic een overvolle video gemaakt met zijn top honderd ideeŽn om uit te proberen met een camera, en het is zeker een kijkje waard.

De video bevat werkelijk van alles! Van zwaartekracht tartende zwevende objecten tot slimme perspectieftrucs tot het maken van schijnbaar onmogelijke actiefoto's.

Het mooie van deze video is dat nadat de geheimen achter elk idee zijn getoond, het uiteindelijke beeld op het scherm wordt weergegeven, zodat je precies kunt zien wat die gekke opstellingen kunnen produceren.

Een ander groot voordeel van deze video is dat het merendeel van de gegeven ideeŽn met de camera zelf wordt gemaakt in plaats van te vertrouwen op postproductie. Dit is verfrissend om te zien tegenwoordig, omdat veel fotografen de neiging hebben om op Photoshop te leunen in plaats van alles in ťťn keer te proberen.

De video duurt maar een kleine 12 minuten, dus geen excuus om er geen tijd voor vrij te maken. Met het enorme aantal suggesties dat in deze clip wordt gedaan, weet ik zeker dat er op zijn minst een handvol inspirerende suggesties zal zijn die je wilt proberen. Deze video kun je keer op keer kijken als je een flinke dosis inspiratie nodig hebt.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord