100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Twee populaire Nederlandse drone video's

donderdag 4 december 2014, 23:28 door | 6.014x gelezen | 2 reacties

Twee video's gemaakt met drones door Nederlandse video/fotografen zijn de afgelopen dagen erg populair op zowel binnenlandse als buitenlandse websites. Het begon met een video van de Domtoren in Utrecht en vlak daarna ging een video van de hoogtepunten van Rotterdam ook viraal.

Jelte Keur wachtte maanden op het juiste moment voor het vastleggen van deze prachtige video van Utrecht in de mist. Er was ook direct ophef over de video; de drone werd gebruikt in dichtbevolkt gebied en had theoretisch op iemands hoofd kunnen landen. De luchtvaartpolitie zou hem hiervoor een boete op kunnen leggen van maximaal 8.000 euro.Fotograaf Erik van Vuuren houdt zich doorgaans voornamelijk bezig met het fotograferen van mooie bolides, maar heeft nu als persoonlijk project een uitstapje gemaakt naar deze video van Rotterdam geschoten met een DJI Phantom 2 quadcopter en een GoPro Hero 3.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. gast schreef op zaterdag 6 december 2014 om 17:05  | reageer

    Mooie video's. Prachtig om te zien wat die drones kunnen. Dat gedoe over boete en risico's dat die dingen neer kunnen storten vind ik fors overdreven. Als fietser loop je meer risico's op de weg.

  2. bouwvis
    Profiel bouwvis schreef op zaterdag 13 december 2014 om 16:34  | reageer

    Wat ik mis in de wetgeving een kaart van Nederland met duidelijke plaatsnamen en daarin de groene gebieden waar je met een drone mag vliegen. De meeste drone eigenaren hebben niet geleerd om luchtmacht kaarten te lezen. Hier wordt wel naar verwezen in de wetgeving.
    Het zijn alle twee toch prachtige filmpjes!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord