Iris van Liempt

Video: lens omdraaien tot bolvormige lens

woensdag 2 maart 2016, 22:44 door | 4.127x gelezen | 1 reactie

Fransman Mathieu Stern heeft een videokanaal op youtube waar hij regelmatig video's plaatst over fotografie. Het onderwerp: 'weird lens challenges'.

Twee dagen geleden plaatste hij een filmpje waarin hij laat zien hoe je een lens kunt omdraaien en er een bolvormige lens van kunt maken.


Voor het filmpje is een MIR-1B lens gebruikt, een Russische lens die ongeveer 45 dollar kost. Ook het eindresultaat van deze onderneming is vastgelegd in een video, en dat is toch best inspirerend om te zien:


Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

1 reactie

  1. Paul Oosterlaak
    Profiel Paul Oosterlaak schreef op donderdag 3 maart 2016 om 23:59

    Erg grappig effect, maar wat is hier "bolvormig" aan? Er bestaan bolvormige (positieve) lenzen en holvormige (negatieve) lenzen en die zul je beiden in een objectief terugvinden. Het frontelement (kunnen best 2 lenzen zijn) wordt nu omgedraaid, waardoor in dit geval de lichtstralen een ander pad volgen dan de bedoeling is en de focus aan de randen niet goed ligt (extreme field curvature).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.748 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.748 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.