100+ fotografiecursussen n 4 Fotobijbels ebooks - Nu 120 euro voordeel! Word nu lid!
Iris van Liempt

Video: zo bevries je beweging n creer je motion blur

zaterdag 2 januari 2016, 19:38 door | 7.687x gelezen | 2 reacties

Werken met flitsers is in studiofotografie een vereiste en, wanneer je de flitsers goed gebruikt, krijgen je foto's een prachtige belichting. Gelukkig hebben jullie onlangs Elja's E-book over flitsfotografie cadeau gekregen en kunnen jullie hier dus allemaal mee aan de slag.

En dan blijkt dat je met flitsen en verschillende lichten ook hele prachtige en creatieve dingen kunt doen. Zoals Karl Taylor en Urs Recher in onderstaand filmpje. Zij combineren flitslicht en HMI licht om tegelijkertijd beweging te bevriezen n motion blur te creren.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

2 reacties

 1. Brian
  Brian schreef op maandag 4 januari 2016 om 13:02  | reageer

  Leuk stukje.
  Let wel, om dit te kunnen is het heel belangrijk dat je een flitser gebruikt met een zeer korte flitsduur. De flitser moet minimaal een flitsduur op t -.5 hebben van 1/2000 seconde, maar gezien het feit dat ze hier Broncolor gebruiken, hebben we het over een t -1 van geschat ergens rond de 1/8000 of sneller.

  Ik heb het dus niet over de sluitertijd, maar over de duur van de flits.

  Dit gaat je echt niet lukken met een eenvoudig Falcon Eyes, Metz of Linkstar setje, hiervoor heb je echt minimaal Elinchrom, Bowens Pro, Profoto of Broncolor nodig (of een andere flitser met een flitsduur korter dan 1/2000)

  Ik kan me nog herinneren dat er een tijdje terug een discussie was over de redenen om een professionele flitser te kopen en dat een grote groep mensen op deze website toen vond dat hier tegenwoordig geen redenen meer voor waren. Dit filmpje is het echte bewijs dat dit wel belangrijk is.

 2. Robert van den Bergh
  Robert van den Bergh schreef op dinsdag 5 januari 2016 om 13:06  | reageer

  Helemaal waar de opmerking van T 0.1 en T 0.5. Het vervelende is dat (helaas) uitsluitend Broncolor deze beide waarden hanteert. Er zit echter nog een niet onbelangrijk addertje onder het gras. Dit is de snelheid waarmee de flits die afgegaan is gestopt wordt.

  Broncolor noemt de de Cut-off technology. Het gehele verhaal wordt duidelijk uitgelegd in hun (engelstalige) brochure. Hier gratis te downloaden.

  Op bladzijde 12 wordt dit uitgelegd.
  Ik wens jullie veel leesplezier.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

47.525 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord