Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Video volledig gemaakt met Photoshop CS6

vrijdag 16 maart 2012, 20:27 door | 8.692x gelezen | 2 reacties

Op de Professional Imaging beurs afgelopen maandag kregen we een video te zien die volledig gemaakt is in een toekomstige versie van Photoshop (we gaan voor het gemak maar even uit van CS6). Het bewerken van videobeelden krijgt in de nieuwe versie blijkbaar een grotere rol.

Dat lijkt niet geheel onlogisch, aangezien je met moderne fotocamera's ook prachtige video's kunt opnemen. Nu zijn er genoeg programma's voor videobewerking, maar het kan prettig zijn als je alles wat je met beeld wilt doen in één programma kunt uitvoeren waar je al bekend mee bent.

Bekijk de video hieronder om een indruk te krijgen wat er allemaal mogelijk zal zijn. Overigens werd in dezelfde demo van Adobe ook een beeld uit deze video gebruikt om een fotobewerking op uit te voeren binnen Photoshop CS6.


Persoonlijk lijkt het me wel handig om binnen CS6 met bestaande kennis van het gebruik van lagen en dergelijke bewerkingen kan toevoegen aan een video. Wat vind jij van de mogelijkheid om video te bewerken binnen Photoshop CS6?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. neutcomp
    Profiel  neutcomp schreef op zaterdag 17 maart 2012 om 11:43  | reageer

    Ik vind het onwijs gaaf gedaan! Ik ben zelf geen echte video expert maar ik zou willen dat ik zo'n filmpje in elkaar had weten te zetten.

  2. gast schreef op zondag 18 maart 2012 om 20:56  | reageer

    Ik wil eerst zien wat ze bieden,je moet niet vergeten dat,ze al een bewerkingen programma hebben Premiere Elements,voor amateurs die heel vergaat en goedkoop is.Voor de meeste profs die Premiere Pro gebruiken zal dit geen aanvulling zijn.en ik denk dat de meeste ontwerpers die CS gebruiken ook weer pakken naar After Effect met veel meer mogelijk heden.
    @ neutcomp,echt niet moeilijk hoor,dit is een goed model,een stukje timelapse,stukje video,een paar foto's en weten hoe je het gaat maken (scenario),achter elkaar plakken en een lekker stukje muziek.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord