†CYBER† MONDAY - 50 euro korting + gratis de Flitsbijbel! Word nu lid!
Ger de Gram

Video: Waarom een digitale spiegelreflexcamera?

vrijdag 25 september 2009, 19:30 door | 7.138x gelezen | 11 reacties

Elja heeft in het verleden een uitgebreid artikel geschreven waarom je een digitale spiegelreflexcamera moet aanschaffen. Bij BesteProduct proberen we dat op een iets andere manier. In samenwerking met Kenneth Verburg van DigitaleFotografieTips.nl hebben we een eerste video gemaakt.In een aantal koopgidsen willen we de consument een eerste kennismaking geven met de digitale spiegelreflexcamera. Het is dus allemaal heel basic. In deze specifieke video legt Kenneth uit wat de voordelen van een digitale spiegelreflexcamera zijn. Dus het verwisselen van lenzen, beeldkwaliteit en dergelijke. Aangezien het onze eerste videokoopgids op het gebied van fotografie is, zijn we benieuwd naar jullie mening. Missen jullie nog iets? Of vinden jullie juist dat Kenneth de belangrijkste punten heeft aangepakt?

Om het geheel nog wat overzichtelijker te maken heeft Kenneth ook in een korte tekst uitgelegd waarom een digitale spiegelreflexcamera te kopen. Hier geldt hetzelfde: mochten jullie nog tips of aanvullingen hebben, dan horen we dat graag.

Het is de bedoeling dat we in de toekomst nog vier of vijf andere filmpjes gaan maken, met onderwerpen die variŽren van de keuze tussen een compact en een dslr, een uitgebreidere blik op objectieven, tot waar je op moet letten bij de aanschaf van een spiegelreflexcamera in het algemeen.

Alles bij elkaar moet het een compleet beeld geven over de wereld van de digitale spiegelreflex. Maar, ieder filmpje staat ook op zichzelf. Nogmaals: het is voor de beginners. Hou daar rekening mee, wanneer je de video beoordeeld.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Ger de Gram

Over de auteur

Ger is freelance journalist in zowel tekst als beeld en oprichter van weblog Gadgettest. Meer informatie over Ger vind je op zijn persoonlijke website Gerdegram.nl.

11 reacties

 1. Frank
  Frank schreef op vrijdag 25 september 2009 om 20:13

  Aardig idee, en al vrij compleet uitgevoerd volgens mij.
  Ik mis wel een belangrijk argument bij het hoofdstuk beeldkwaliteit, namelijk: de kwaliteit van de lenzen zelf.
  Groter, beter afgesteld, scherper, enzovoort. En voor volgende filmpjes zou ik een wat rustiger achtergrond kiezen. Wel leuk dat je tussendoor ook ziet hoe de camera bediend of gebruikt wordt!

 2. Jules
  Jules schreef op vrijdag 25 september 2009 om 20:50

  Als basis is dit filmpje en mooi begin, het is ook goed dat jullie meer filmpjes gaan maken want er is zoveel interessants te vertellen over een DSLR.
  Ga zo door, en over de achtergrond ik vind het wel leuk zo het geeft en minder plastisch beeld dan en soort studio.

 3. Lucien
  Profiel Lucien schreef op vrijdag 25 september 2009 om 22:48

  Ik zou het leuk vinden om bij de volgende filmpjes buitenopnamen te zien.
  Bv. een fotograaf die bezig is een landschap te fotograferen. Vlak daarna is de foto te zien zoals hij genomen is.

 4. Jaap
  Jaap schreef op zaterdag 26 september 2009 om 12:02

  Goed introductie-filmpje. Belangrijk argument dat ik mis: met een dslr kun je spelen met een kleine scherptediepte. Op een compact is altijd alles scherp. Ik merk dat veel mensen die overstappen op de dslr dat een van de mooiste eigenschappen vinden: de mogelijkheid om door onscherpte je onderwerp te isoleren.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.208 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord