Elja Trum

Videopodcast: The Doorhof is always open

vrijdag 6 juli 2012, 20:07 door | 7.116x gelezen | 61 reacties

De Nederlandse fotograaf Frank Doorhof, bekend van zijn workshops en de enige Nederlander in de stal van Scott Kelby, is begonnen met een videopodcast over fotografie. De eerste editie van de podcast gaat over straatfotografie.

De eerste video duurt ruim een uur en staat in het teken van straatfotografie. Frank neemt je mee voor een fotosessie in Emmeloord en brengt een bezoekje aan fotowinkel CameraNu. Bij CameraNu praat hij met Brian en Ruud over camera's en fototassen die handig zijn tijdens straatfotografie. Uiteraard wordt er ook het nodige afgeweken van het hoofdonderwerp.

In de tweede helft van de video gaat Frank foto's maken op de kermis in Lelystad. De foto's die Frank daar gemaakt heeft worden daarna door Brian en Ruud besproken. Ook bespreken ze straatfoto's van Ruud en Brian.


Leuk dat er weer eens een podcast van Nederlandse bodem te vinden is, al is het voor ons Nederlanders wellicht jammer dat alles wel Engels gesproken is.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

61 reacties

 1. Marcel
  Marcel schreef op vrijdag 6 juli 2012 om 20:52

  Wat een timing zeg met de "What The Duck" van vandaag.

 2. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op zaterdag 7 juli 2012 om 06:30

  Ben benieuwd wie deze rit helemaal uit zit. Het enige interessante stukje is op de markt maar ook daar is eigenlijk niks te zien. De enige uitleg zit aan het begin en dat is nogal triviaal. Het hele onderwerp duurt minder dan 5 minuten en is grotendeels gevuld met bewegende beelden van de markt. Zijn foto's worden op het laatst getoond, maar die zijn niet erg indrukwekkend. De ongetwijfeld goede bedoelingen die Doorhof heeft bij dit onderwerp blijven onderbelicht.
  De fotozaak duurt ongeveer 25 minuten, een en al reclame en saaie gesprekken. De foto-bespreking ziet er uit als een Kelby-setup en ik vraag me af of het medium geschikt is voor bespreking van foto's, het klinkt in ieder geval saai, maar ik ben er snel doorheen gescand.

  Leuk initiatief, maar het komt niet uit de verf. En dat Engels is irritant, zijn uitspraak is prima maar er is altijd dat steenkool-accentje.
  Ik begrijp de keuze voor Engels ook niet, het NL taalgebied is qua markt groot genoeg en een buitenlander is toch niet geïnteresseerd in die winkelreclame.

 3. Frank Doorhof
  Frank Doorhof schreef op zaterdag 7 juli 2012 om 08:06

  Hi Cas,
  Ik zal proberen wat dingen uit te leggen.

  Het merendeel van mijn bezoekers komen uit het buitenland vandaar de keuze voor Engels, 99% van de Nederlanders spreken of verstand Engels en hier mee maximaliseer ik de doelgroep.

  Over de content, als je skipped mis je veel van de tips die tussendoor worden gegeven, vooral in de store visit zitten veel tips van de verkopers die vooral zullen aanslaan bij de beginners.

  We zijn nog zoekende naar het format en als het goed is word elke episode beter.
  Dat mijn foto's uit de straat fotografie niet indrukwekkend zijn is goed mogelijk, misschien is het idee van de podcast niet helemaal duidelijk, ik laat in bepaalde podcasts mezelf uitdagen om iets te doen wat ik normaal niet doe en de kijker neem ik als het ware mee in mijn eigen leer process, de kermis is bv geschoten na de markt en je ziet dat die foto's er al anders uit zien, dat heb ik misschien niet helemaal duidelijk gemaakt, zal dat in de volgende episode aanscherpen.

  De volgende gaat trouwens over fashion/styling etc. dus dat moet iets zijn wat iets meer "indruk" maakt qua foto's :D

  Realiseer je goed dat dit de eerste episode is, het word gratis aangeboden en niemand zegt dat je moet kijken, we stoppen er enorm veel tijd en budget in (deze episode is 100% uit eigen zak betaald, we hopen in de toekomst daar hulp bij te krijgen) en de bedoelingen zijn inderdaad goed vrolijk

  Oordeel aub pas na een tijdje, alles moet gefine tuned worden.

 4. Erik
  Profiel  Erik schreef op zaterdag 7 juli 2012 om 10:23

  Frank, ik heb de video gestart en haakte zelf vrij snel af. Dat komt van mijn kant door het Nederlandse Engels. Ik begrijp je keuze voor het gebruik van Engels, maar ik heb persoonlijk een hekel aan Nederlands Engels knipoog Ik moet verder eerlijk zeggen dat ik zelf niet met een dergelijke Nederlandse uitspraak een podcast zou doen. Mijn tip is dan ook echt om aan je uitspraak te gaan werken, dat is best mogelijk en ik denk dat de video dan al een betere uitstraling zal krijgen knipoog
  Nu is dat niet volledig de reden om af te haken, ik werd in de eerste minuten niet warm gemaakt voor wat ging komen.

  Over de rest kan ik niets zeggen en dat ga ik ook niet doen, ik heb alleen de intro gekeken. Feit dat ik dan al afhaak zegt voor mij wel wat over de intro knipoog Ik denk dat je in de intro een sterkere start moet maken, ik denk dat als je een betere preview gaat geven van wat er komt, je de kijker beter warm kan maken. Begin bijvoorbeeld eens met een paar indrukwekkende foto's waarvan je dan vervolgens het proces beschrijft knipoog

  Ik denk dat je er veel meer uit zal moeten halen om hier iets mee te bereiken (persoonlijke mening he knipoog). Ik wens je wel enorm veel succes, het zou perfect zijn als er een podcast van Nederlandse bodem succes gaat hebben!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.595 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord