Elja Trum

Vloeiend poseren; honderden poses in 3 minuten

zaterdag 15 juli 2017, 13:59 door | 12.525x gelezen | 18 reacties

Een model met wat meer ervaring kan moeiteloos vele verschillende poses aannemen. Shantia Veney laat in een video van drie minuten zien hoe ze in een vloeiende beweging van de ene naar de andere pose kan glijden. Je zou er als portretfotograaf de camera van een bevriend sportfotograaf voor willen lenen.

Natuurlijk weet Shantia dat ze tijdens een fotoshoot moet pauzeren zodat de fotograaf scherp kan stellen en zijn compositie kan kiezen. In de video laat ze echter wel heel goed zien wat voor een variatie er mogelijk is in verschillende poses.


De video laat ook zien dat het als (beginnende) portret of glamourfotograaf de moeite kan zijn om eens een echt goed model in te huren. In een paar minuten maak je waarschijnlijk betere foto's dan in een paar uur met een amateurmodel.

Via: FStoppers

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 juli 2017.
De eerste publicatiedatum is zaterdag 28 juni 2014, 22:55.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

18 reacties

 1. Suzanne.
  Suzanne. schreef op zaterdag 28 juni 2014 om 23:58

  Brrrr :-(

 2. gast schreef op zondag 29 juni 2014 om 09:00

  Heeft in mijn ogen weinig met portretfotografie te maken...

 3. Rita
  Rita schreef op zondag 29 juni 2014 om 16:45

  Ik vind Kate Bush beter knipoog

 4. Brian
  Brian schreef op maandag 30 juni 2014 om 20:34

  Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat het er heerlijk uit ziet, maar heel eerlijk had ik dit hier niet echt verwacht.

  Door dit soort filmpjes hier neer te zetten denk ik dat je misschien wat mannelijke fotografen pleziert, maar een hoop van je vrouwelijke lezers te kort doet. Bovendien denk ik dat als je poses wilt fotograferen en je nog niet op een niveau bent dat je een model kunt aansturen, je ook beter met een mooi gekleed model kunt beginnen, dat geeft veel minder afleiding.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord