Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris van Liempt

Von Wong's onderwater fotografie met model en haaien

woensdag 20 januari 2016, 16:32 door | 5.173x gelezen | 3 reacties

Fotografie kent eigenlijk bijna geen grenzen meer. Dat wordt nog maar eens duidelijk gemaakt door fotograaf Von Wong, die een wel heel bijzondere shoot heeft gedaan.

Bij de shoot van Von Wong werd er een model in een grot in de zee vastgebonden, precies op de goede plek waar zonnestralen mooi op haar vielen. Daarna werd er gewacht totdat haaien de grot in kwamen, zodat het perfecte shot gemaakt kon worden. In de tussentijd had ze een zuurstofmasker op. Deze deed ze af zodra er een haai de grot in kwam.

Von Wong hoopt met zijn shoot meer aandacht voor haaien te krijgen en is een petitie begonnen voor de bescherming van de beestjes.Hoe het model veilig bleef van de haaien? Ik heb geen idee. Maar het zijn prachtige foto's geworden.

Von wong2
Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

3 reacties

 1. Sandra vG
  Sandra vG schreef op donderdag 21 januari 2016 om 09:04  | reageer

  Het is echt de moeite waard om de website van Von Wong aan te klikken, zeker als je naar beneden scrolt zijn er nog meer prachtige foto's te zien van deze fotoshoot.
  Iris, als je wilt weten hoe het zat met die haaien: dat zou je natuurlijk aan Freek Vonk kunnen vragen. Je zou ook de tekst op Von Wongs website even goed kunnen lezen. Hij geeft daarin wat uitleg over de haaien en hierin staat ook te lezen dat het gaat om witpuntrifhaaien, op zich geen gevaarlijke haaiensoort. Die informatie is met 2 kliks te vinden, jammer dat je die kleine diepgang niet even aanbrengt in je artikel.
  Het is wel grappig dat Von Wong speelt met onze vooroordelen over haaien in zijn foto's, maar de meeste haaiensoorten zijn niet gevaarlijk voor de mens. Het tegendeel is namelijk het geval... feitelijk is de mens de meeste gevaarlijke 'diersoort' op aarde - en ik denk dat dat de boodschap is die Von Wong wil overbrengen!

 2. Iris van Liempt
  Profiel Iris van Liempt schreef op donderdag 21 januari 2016 om 14:36  | reageer

  Oh, dat is me compleet ontgaan. Bedankt voor het attenderen! Inderdaad grappig hoe hij daarmee speelt, je ziet dat het hem bij mij gelijk lukt! knipoog

 3. Karina
  Karina schreef op dinsdag 26 januari 2016 om 11:48  | reageer

  Wat een meer dan gave foto-shoot en een mooie manier om aandacht te vragen voor de haaien.
  Mooi en nuttig gaan hier hand in hand.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.048 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord