Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Aron Nasarany

Waanzinnig! Een legioen drones bij Super Bowl

dinsdag 7 februari 2017, 16:32 door | 3.699x gelezen | 1 reactie

Super Bowl. Het bekendste sportevenement van Amerika met dit keer een titanenstrijd tussen de New England Patriots en Atlanta Falcons. Naast een indrukwekkende comeback werden we dit keer getrakteerd met een optreden met een legioen aan drones.

Super Bowl is het best bekeken sportevenement in Amerika en voor vele muziekartiesten is het hun droom om daar te mogen optreden. Muzikale grootheden zoals Michael Jackson, Prince, Beyonce en Bruno Mars kregen al het voorrecht om daar te mogen optreden. Dit keer was het de beurt aan Lady Gaga.


Het volledige optreden kun je hier bekijken

Lady Gaga pakte haar moment en kreeg hulp van maar liefst 300 drones. De drones zijn afkomstig van het computerbedrijf Intel en worden ook wel Shooting Stars genoemd.

Disney World maakt ook al gebruik van de Shooting Stars om hun trouwe bezoekers een onvergetelijke beleving mee te geven. Bekijk de video hieronder voor een korte impressie.


De 300 drones worden bestuurd door simpelweg n drone-bestuurder. De drones zijn al voorgeprogrammeerd waardoor hun route al is uitgestippeld en botsingen worden voorkomen.

Het resultaat is te danken aan een twee jaar durende voorbereiding waarbij de hulp is ingeschakeld van onder ander Ars Electronica Futurelab in Oostenrijk.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Aron Nasarany

Over de auteur

Schiet volop videocontent voor Emrico Productions, Photofacts Academy en maakt ondertussen nog kleurrijke foto's voor op zijn Facebook en Instagram pagina.

1 reactie

  1. fabianviester
    Profiel fabianviester schreef op woensdag 8 februari 2017 om 20:19

    Cool! Doet me denken aan de concerten van Muse.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.658 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord