Michelle Peeters

Zo was Photoshop in 1988

woensdag 21 augustus 2019, 13:13 door | 8.119x gelezen | 0 reacties

Als je vindt dat jouw Photoshop applicatie traag is, bedenk dan eens hoe het was om Adobe Photoshop versie 0.63 Beta te gebruiken. In dit artikel een zeer humoristisch, 13 minuten durend filmpje van Krazy Ken van Computer Clan waarin hij enkele foto's probeert te bewerken in de Photoshop die bestond in 1988.

De fotobewerking werd gedaan op een oude Macintosh met een 32 megahertz 68030-processor en 8 megabyte RAM. Hoewel je natuurlijk niet de moderne hulpmiddelen zult vinden waar fotografen in Photoshop nu over beschikken (en waar ze dol op zijn) had versie 0.63 al een respectabele reeks basishulpmiddelen en functies voor het bewerken van foto's.

Dingen als vlekken, ongedaan maken (één niveau), aanpassing van tint / verzadiging, niveau-aanpassingen en verschillende filters.


Photoshop 0.63, met de codenaam Bond, was de tweede versie van Photoshop die werd uitgebracht na versie 0.07 in januari 1988. Deze eerste twee versies werden nooit commercieel gedistribueerd.

Dat zou niet gebeuren tot de derde iteratie (versie 0.87), in maart 1989 v0.87 werd gebundeld met een scanner van het bedrijf Barneyscan en werd gedistribueerd als Barneyscan XP.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.595 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord