Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Gratis webinar over Macphun Intensify plug-in

zondag 22 juni 2014, 14:39 door | 5.675x gelezen | 7 reacties

Aanstaande dinsdagavond, 24 juni 2014, tussen 19:00 en 20:00 uur geeft Piet Van den Eynde een gratis webinar over Intensify Pro, een beeldbewerkingsprogramma van Macphun. Met het programma (alleen voor Mac beschikbaar) kun je op een eenvoudige en indrukwekkende manier je foto's verbeteren.

De webinar bekijk je vanaf je eigen computer via het internet. Meld je hier aan om mee te kunnen doen. Tijdens de webinar ontvang je ook een code waarmee je, indien gewenst, de plug-in met korting kunt aanschaffen.

Als voorproefje kun je alvast kijken naar onderstaande Photofacts Academy video waar Piet een foto van William Volman bewerkt met de plug-in.


Meer informatie over Macphun software vind je op hun website.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. MF
  MF schreef op maandag 23 juni 2014 om 13:39  | reageer

  Wat voegt het toe? Ik ben er niet achter gekomen. Ziet er wel gelikt uit, maar daarvoor ga je niet zomaar een ander programma gebruiken (als je PS gewend bent)

 2. Metin
  Profiel  Metin schreef op maandag 23 juni 2014 om 14:39  | reageer

  Ik heb de Photoshop CC met Nik collection gekocht. Daarin heb je ook bepaalde filters die de details goed naar voren halen. Piet Van den Eynde, ik neem aan dat jij met beide plug-ins hebt gewerkt, welke vind jij fijner werken? En waar haal je het beste resultaat mee?

 3. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op maandag 23 juni 2014 om 15:15  | reageer

  Er is geen enkele plugin die dingen kan die je zelf in Photoshop niet kunt bereiken. Als het gaat om optimale kwaliteit zal een plugin nooit de resultaten behalen van iemand met kennis van zaken. De meeste plugins maken je bovendien lui, waardoor hun toepassing al snel leidt tot eenheidsworst. En inderdaad, MF zegt het juist: Waarom zou je een nieuwe interface willen leren als alles al in Photoshop aanwezig is?

 4. Piet Van den Eynde
  Piet Van den Eynde schreef op maandag 23 juni 2014 om 15:53  | reageer

  @ Metin: gewoon even kijken dinsdag vrolijk Er zijn wat overlappingen met Nik Software, vooral met Color Efex Pro, maar Intensify geeft nog wat meer controle over zaken zoals structuur en scherpte. Het is niet beter of slechter, gewoon anders.
  @ Cas: er zit inderdaad heel wat kaf tussen het plugin-koren maar er zijn er toch die er bovenuit steken. Je koopt een plug-in niet in de eerste plaats omdat hij dingen doet die je helemaal niet in Photoshop zou kunnen doen maar omdat ie die dingen sneller en of beter doet. Sommige plug-ins doen overigens wel dingen die je zelfs als gevorderde Photoshopper niet zomaar eventjes nabootst. Bijvoorbeeld de filmsimulatie-plugin Exposure. Een ander voorbeeld is Imagenomic Portraiture. Ik weet ook wel hoe ik een huid moet verzachten in Photoshop, maar Portraiture maakt het allemaal makkelijker en vooral sneller. Als ik per foto 5 minuten win dan heb ik met een foto of 40 de aanschafprijs van $200 al weer goedgemaakt.

 5. Piet Van den Eynde
  Piet Van den Eynde schreef op maandag 23 juni 2014 om 15:54  | reageer

  @ MF: In het geval van Intensify krijg je veel meer controle over structuur, scherpte en contrast dan je standaard in bijvoorbeeld Lightroom hebt. Het is ook niet de bedoeling om Photoshop of Lightroom links te laten liggen: een plug-in plugt letterlijk in een gastprogramma. Het is dus de bedoeling dat de som meer is dan de losse delen vrolijk

 6. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op maandag 23 juni 2014 om 16:20  | reageer

  @Piet: De meeste mensen kopen een plugin omdat ze geen idee hebben dat ze hetzelfde ook in Photoshop kunnen doen. En vaak gaat dat nog sneller dan met zo'n plugin. Het cruciale punt is niet de prijs, het gemak of snelheid; Het draait alleen om kennis. En wie 5 minuten per foto bezig is met het verzachten van de huid kan daar nog wel wat van gebruiken knipoog

 7. Metin
  Profiel  Metin schreef op dinsdag 24 juni 2014 om 20:13  | reageer

  Het was een goed uitgelegde seminar met goede voorbeelden. Hartelijk dank hiervoor.


  Om een of andere reden lukt het me helaas nog niet om die korting toe te passen.
  @Piet, het ging toch over Creative Kit Plus, waar je toch ook korting kon krijgen met die desbetreffende code?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Video tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord