Elja Trum

Photoshop tutorial: groepsfoto's samenvoegen

maandag 12 mei 2014, 23:59 door | 11.539x gelezen | 11 reacties

Bij een groepsfoto komt het vaak voor dat net iemand zijn of haar ogen dicht heeft of net even iets te moeilijk kijkt. Daarom maak je vaak meerdere groepsfoto's. Mocht dit niet geholpen hebben en blijkt thuis dat je toch geen 'winnaar' hebt, dan kun je delen uit verschillende groepsfoto's natuurlijk samenvoegen tot ťťn eindbeeld.

In onderstaande Photoshop tutorial zie je hoe je dit kunt doen. Uiteraard blijft het sneller om de foto direct vanuit je camera goed te maken en dus gewoon nog even een paar extra foto's te nemen. Mocht dat niet gelukt zijn, of is er echt geen tijd. Dan kan dit de oplossing zijn..


Bekijk de video full-screen voor de beste kwaliteit. Klik hiervoor op het rechthoekige icoontje rechtsonder in het videobeeld.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

 1. Kees
  Kees schreef op dinsdag 13 mei 2014 om 11:30

  Beste Elja, je bent echt niet te verstaan.
  Hoemende stem die niet te volgen is ondanks de bij mij aangesloten superluidsprekers.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 13 mei 2014 om 11:37

  @Kees; ik ben met je eens dat het niet optimaal is ja. Ik probeer het te verbeteren, zowel qua apparatuur als mijn uitspraak.

 3. Bert
  Bert schreef op dinsdag 13 mei 2014 om 12:57

  Hulde Elja!!! Ik vond het geluid wel meevallen. Je hebt misschien gewerkt met een head- set. Nadeel daarvan is dat je inderdaad gauw plopjes en pufjes van je eigen adem hoort. Je kunt je daaraan storen. Dat zul je zelf wel gedaan hebben.

  Maar het gaat volgens mij om de inhoud van de video. En die was helder, duidelijk. Ook al zullen er misschien nog wel meer manieren te vinden zijn. In ieder bedankt voor de uitleg!!!

 4. Els P
  Profiel Els P schreef op dinsdag 13 mei 2014 om 13:41

  Helder, duidelijk en leerzaam!
  Dank je wel Elja voor het delen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.593 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord