Marit Hilarius

Workflow importeren en exporteren

zaterdag 12 december 2015, 13:13 door | 5.234x gelezen | 8 reacties

Het importeren, bewerken en weer opslaan van je foto's kan een lastig klusje zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen maniertjes en gewoontes. Ik laat je zien hoe ik het al jaren doe en wat voor mij fijn werkt.


Cursus Photoshop voor Gevorderden

Meer weten over geavanceerde bewerkingen in Photoshop? Ik denk dat mijn cursus Photoshop voor Gevorderden bij Photofacts Academy een hele mooie aanvulling van je kennis kan zijn en je volop zal inspireren om zelf het maximale uit je foto's te halen.
Marit Hilarius

Over de auteur

Marit Hilarius is een fotografe die gespecialiseerd is in geavanceerde Photoshop bewerkingen. Ze heeft de basisopleiding van de FotoAcademie in Amsterdam afgerond. Haar stijl kenmerkt zich door de sprookjesachtige sfeer die ze in haar foto's creëert.

8 reacties

 1. Piet
  Piet schreef op zondag 13 december 2015 om 22:27

  Hi Marit, je kan ook gewoon de map slepen naar Lightroom's rasterweergave, of naar het Lightroom-icoontje in je dock. Het importdialoogvenster wordt dan getriggerd in de modus 'Toevoegen' en met de map al geselecteerd. Dat spaart je de moeite om ze zelf te gaan aangeven in het linkerpaneel.

 2. gast schreef op maandag 14 december 2015 om 13:05

  Ik heb maar één tip voor je: ga met Bridge werken.
  Jouw werkwijze is gericht op het fysiek beheren van je foto's/versies en dan is Lightroom een overbodige tussenstap. Wat jij doet kan ik met Bridge en Camera Raw drie keer zo snel.

 3. Marit Hilarius
  Profiel Marit Hilarius schreef op maandag 14 december 2015 om 14:48

  Bridge is inderdaad ook een optie.

  Iedereen heeft zo zijn eigen manieren om te importeren en exporteren, en dit is een manier die voor mij fijn werkt! Ik vind Bridge geen fijn programma en doe het daarom zo.

 4. gast schreef op maandag 14 december 2015 om 15:23

  @Marit: Bridge is vele malen handiger dan de Finder.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Video tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.737 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.737 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.