Mis het niet: VIP lidmaatschap met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

13 populaire portfolio sites beoordeeld

vrijdag 28 oktober 2016, 21:12 door | 10.990x gelezen | 1 reactie

Als fotograaf wil je graag een eigen plekje op het web waar je jouw foto's kunt tentoonstellen. Nu kun je een profiel aanmaken bij Flickr of 500px, maar als je een stapje verder wilt kies je voor een plekje bij een portfolio site. Maar welke is nu de beste?

Om daar achter te komen heeft de site Wise Buyer 823 gebruikers van 13 verschillende platforms gevraagd naar hun tevredenheid en ervaringen. Zo stelde zij deze lijst samen van de top 13 portfolio websites.

Top 13 portfolio sites


Gevraagd werd onder ander of ze de service aan zouden bevelen aan hun vrienden, wat ze prettig vonden en wat ze niet prettig vonden aan de site, hoe de klantenservice beviel en of de prijs goed was.

De winnaar bleek Format. Deze portfoliosite kreeg maar liefst een beoordeling van 95%. Klanten vonden het vooral prettig dat de site eenvoudig in het gebruik is, betaalbaar en dat er mooie templates beschikbaar zijn met veel mogelijkheden om het naar eigen smaak aan te passen.

Het bekendere Viewbook ontving slechts een score van 69% en staat daarmee onderaan de lijst. Klanten zijn wel blij met de iPad app die de site aanbiedt, maar vonden de site ook lastig in gebruik en klaagden over de beperkte mogelijkheden tot het eigen maken van een template.

Ľ Bekijk het volledige rapport van Wise Buyer hier

Maak jij gebruik van een portfolio site om je werk aan anderen te tonen?
We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tevredenheid over de service die je gebruikt.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

1 reactie

  1. Martin Stevens
    Martin Stevens schreef op dinsdag 1 november 2016 om 11:59

    Ik heb mij site al jarenlang ondergebracht bij Photoshelter en ben daar zeer tevreden over. Momenteel meer dan 65.000 beelden online. Mensen kunnen beeld rechtstreeks kopen maar niet makkelijk opslaan voor eigen gebruik. De beveiliging is wat dat betreft uitstekend. Ik laat mensen wel toe om lage resolutie te downloaden zonder watermerk, maar ook dat zou kunnen. Klanten hebben vaak een bloedhekel aan een watermerk omdat je daarbij de foto slecht kunt beoordelen. Dat er "dus" beeld wel eens illegaal gebruikt wordt op websites is dan maar zo. Mijn klanten zijn er ook erg tevreden over, ik kan ze "vertrouwd koper" maken waardoor ze high res kunnen downloaden met factuur achteraf en er zijn legio mogelijkheden om je portfolio vorm te geven. Bij problemen is er snel respons van het team...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.401 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord