Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

500px komt met iPad app

maandag 24 oktober 2011, 19:40 door | 6.549x gelezen | 3 reacties

Fotowebsite 500px wordt door steeds meer fotografen gebruikt om hun foto's te tonen aan de buitenwereld. De site is vooral populair door zijn strakke design waarin de foto's goed naar voren komen. De populaire website is nu ook middels een speciale iPad app te bezoeken.

Eerder schreef Anouk hier op Photofacts al een mooi artikel over 500px. De app is nu al een paar dagen beschikbaar en heeft voor een stevige boost in gebruikers gezorgd. iPad gebruikers bekijken gemiddeld 80 foto's per bezoek een bezoek duurt ongeveer 35 minuten.

De gratis app die sinds 15 oktober in de appstore staat zorgt voor 50 procent van al het verkeer op de site. De 500px iPad app staat op nummer 1 bij de best gratis iPad apps in Rusland. In Amerika, Canada, Belgie en Nederland staat de app op nummer 3.

500px iPad

Tijdens het kijken naar een diashow kun je naar muziek uit je iTunes-bibliotheek luisteren. Je kunt ook stemmen op foto's, je eigen favorieten kiezen en commentaar achterlaten. In de toekomst zullen er nog meer functies worden toegevoegd, zoals EXIF-informatie, locatie en foto-beschrijving. Het doorbladeren van het portfolio van je favoriete fotografen (en natuurlijk van je eigen profiel) wordt dan ook mogelijk.

Je kunt de 500px iPad app hier downloaden. Een mooie app om lekker een avondje inspiratie mee op te doen voor nieuwe projecten.

Bron: iPad club

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Erik
  Profiel Erik schreef op maandag 24 oktober 2011 om 19:44  | reageer

  Ik kan 500px en deze app van harte aanraden!

 2. Niels
  Profiel  Niels schreef op maandag 24 oktober 2011 om 21:18  | reageer

  Is inderdaad een waanzinnige app! Zeker een aanrader en tevens een mooie inspiratiebron.

 3. Thomas Dral
  Profiel  Thomas Dral schreef op woensdag 26 oktober 2011 om 19:10  | reageer

  Ik heb de app ook op de iPad gezet en het is echt een super app zeker een mooie inspiratiebron en een geweldige app om foto's van collega fotografen te bekijken

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.187 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord