Elja Trum

Blogawards; zeven aan te raden weblogs

vrijdag 8 augustus 2008, 23:01 door | 5.961x gelezen | 8 reacties

BlogawardsVan Stef ontving ik begin deze week een Blogaward. Dit is een virtuele 'prijs' die bloggers geven aan zeven weblogs die zij waarderen. Het is de bedoeling deze Blogaward als een soort kettingbrief verder door te geven door zelf ook zeven Blogawards uit te delen op het moment dat je zelf zo'n virtuele award hebt ontvangen.

Ik heb besloten mijn awards maar bij Nederlandstalige blogs te houden. Op één uitzondering na zijn het ook allemaal weblogs die iets te maken hebben met fotografie.
Mijn Blogawards gaan naar:

 1. Marketingfacts
  Ruim twee jaar geleden volgde ik Marketingfacts als één van de eerste weblogs. Marketingfacts was tevens de inspiratie om met Photofacts te starten. Het leek me wel leuk om ook een dergelijk weblog op te zetten, alleen moest ik nog een ander onderwerp bedenken waar ik een boel over wist te vertellen..


 2. Confessions of a Photographer
  Confessions of a Photographer van Bert Stephani is een uitstekend weblog van een begaafd fotograaf. Bert verteld op zijn blog de ins en outs van de Strobist werkwijze.


 3. Serge van Couwenberg
  Serge heeft ook een blog dat de moeite van het lezen waard is. Hij heeft echter deze week ook al een andere blogaward gekregen. Maarja, kun je er daarvan genoeg krijgen?


 4. Jeroen Horlings
  Jeroen Horlings schrijft over fotografie, ICT en beleggen. Dat doet ie niet alleen op zijn weblog X01, maar ook in boeken en tijdschriften.


 5. Fotografie.blogo
  David schrijft op Fotografie.blogo over fotografie. Het leuk aan zijn blog vind ik vooral zijn interesse voor series. Daarvan passeren er vele verschillende varianten.


 6. Fotofolio
  Tom van Fotofolio is, net als Bert, een fotograaf die veel strobist style werkt. Ook hij deelt vollop zijn ervaringen en technieken online. En dat ie af en toe een beetje maf doet dat is zijn handelsmerk geworden..


 7. Pieter Baert
  Ook Pieter blogt over fotografie. Zeker ook de moeite van het volgen waard. Overigens volg ik ook zijn andere weblog waar hij minder over fotografie en meer over wat hem bezig houdt schrijft.

Het is nu hun taak om ook zeven interessante blogs een award te geven. Uiteraard zijn er nog veel meer interessante blogs, maar ik hoefde niet verder dan 7 awards. Zijn er nog blogs die jullie actief volgen en absolute aanraders zijn?


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Hoo Gan Tan
  Hoo Gan Tan schreef op zaterdag 9 augustus 2008 om 11:31

  Haha... Grappig idee, alleen heeft binnen no-time (bijna) iedereen zo'n blogaward (als je het wiskundig bekijkt).
  Maar Elja (en anderen), jij hebt hem in ieder geval terecht verdiend met Photofacts. Je hebt een blog die je dagelijks bijhoud en dikwijls staat er interessant nieuws op! vrolijk

 2. David
  Profiel David schreef op zaterdag 9 augustus 2008 om 12:50

  Dankjewel Elja! Ik ben zeer vereerd.
  Ik moet zeggen dat ik het de laatste tijd moeilijk vind om dagelijks met iets leuks te komen, maar twee a driewekelijks lukt tot nu toe redelijk.
  Nu is het mijn taak om eens goed om me heen te kijken wie ik eens zo'n award zal geven.

 3. David
  Profiel David schreef op zaterdag 9 augustus 2008 om 12:52

  Twee a driewekelijks? Dat is wel heel weinig. Ik bedoel natuurlijk twee a drie keer per week.

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 9 augustus 2008 om 20:51

  @Hoo Gan Tan; Dank je. Overigens volg ik jouw blog ook altijd, alleen schrijf je niet zo regelmatig wat. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.518 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord